Annons
Annons

Första voltigörerna uttagna till sommarens mästerskap

Foto: Roland Thunholm

Två lag och en individuell senior har fått klartecken från landslagsledningen att representera Sverige vid EM och ungdoms-VM i voltige på hemmaplan i Flyinge i sommar.

Vi har ett dubbelt mästerskap i voltige att se fram emot på hemmaplan i sommar när Svea Voltigeklubb tillsammans med FEI och Svenska Ridsportförbundet står värd för EM för seniorer och VM för juniorer och unga voltigörer på Flyinge den 26-30 juli.

Nu har landslagsledare Jessica Neilands och Pernilla Sjöstrand tagit ut delar av truppen som ska representera Sverige i de båda mästerskapen. Detta efter två internationella tävlingar i Ermelo, Nederländerna, och Lier, Belgien där de svenska voltigörerna övertygat.

Den sedan innan väletablerade Ella-Filippa Velander gjorde en stark prestation i Lier, där hon vann på personbästa. Även lagen gjorde fina insatser i sina klasser.

- Konkurrensen på mästerskapet är stenhård och en liten miss kan vara skillnaden mellan plats 5 och plats 15 för de individuella. Med tanke på Ella-Filippas fina prestationer tror jag absolut att hon kommer att placera sig bland topp 10. För lagens del tror jag att de kommer att hamna topp 5 vilket är mycket bra, säger landslagsledare Jessica Neilands.

EM, individuell senior dam:

Ella-Filippa Velander, Svea voltige
Häst: Bello Nero
Linförare: Ronja Persson

Om uttagningen:
- Ella-Filippa Velander har jobbat och tränat målmedvetet under det senaste året och lagt in en extra växel vilket har gett resultat. Ella-Filippa kom 6:a på CVI Ermelo med endast de bästa tyskarna och schweizarna framför sig. Hon vann CVI Lier och presterade personbästa med bland annat 8.043 på grundövningarna vilket är i klass med de bästa, säger Jessica Neilands.

EM, seniorlag:

Team Svea, Svea voltige
Häst: Bello Nero
Linförare: Ronja Persson

Om uttagningen:
- Detta är ett lag med mycket erfarenhet med några av Sveriges bästa voltigörer. Laget har jobbat mycket med att analysera kürens sammansättning dels för att anpassa den till hästen men också för att få maximal utdelning i poäng vilket bar frukt med över 8 i både teknisk och artistisk poäng i Lier.

Ungdoms-VM, lag:

Junior Team Svea, Svea voltige
Häst: Quarterback Haerup
Linförare: Daniela Fiskbaek

Om uttagningen:
- Detta lag har utvecklats otroligt sedan förra året då de kvalade med knapp marginal. I år ligger de en väl över kvalgränsen. Grundövningarna har blivit betydligt bättre sedan förra året och även kürens utförande. Laget har också jobbat med att höja svårighetsgraden på küren och man kunde se gav utdelning framför allt vid andra rundan i Lier då de fick 7.735 på küren vilket är mycket bra.

Fler uttagningar återstår

Senast vecka 25 presenterar landslagsledningen resterande uttagna individuella svenska voltigörer.

Publicerad:

Aktuellt