Annons
Annons

Ella Filippa Velander vinnare i Belgien

Foto: Andreas Donner

Personbästa, poängrekord och seger. Ella Filippa Velander tog ledningen från start dag ett i den individuella trestjärniga seniorklassen i CVI Lier.

Ella Filippa behöll ledningen med sin hittills bästa tekniska kür dag två och befäste segern med en suvevrän kür med äkta flow på söndagen, dag tre. Den coola hästen heter Havhøjs Bello Nero. Linförare är Ronja Persson.
-I küren idag hade jag korta ögonblick av verkligt flow, så som man talar om det inom psykologin, säger en glad Ella Filippa. Det är en otrolig känsla när verkligen allt stämmer, när allt blir en enda helhet med hästen, musiken och rörelserna. Jag känner mig väldigt taggad inför fortsättningen nu i sommar!

Det började med ett makalöst upphopp och en näst intill perfekt runda i den första dagens obligatoriska övningar.
-Sedan VM i Herning förra sommaren har jag faktiskt fått till upphoppet ännu lite bättre, säger Ella Filippa. Jag kommer över och upp till raka armar i handstå mer direkt. Jag fick också jättebra input i en domarkommentar från Ermelo förra helgen. Det gav kanske också lite utdelning idag.
- Det jobbet vi gör känns väldigt lovande för framtiden.

Alla Europas toppvoltigörer var inte på plats i Belgien, men klassen var stor nog med totalt 26 startande, och de internationella domarna var i huvudsak ense in sina bedömningar. Ella Filippa hade alla domarpoäng över 8 i den inledande grunden och den avslutande küren. Personligt rekord. I lördagens tekniska kür hade tre av fyra domare Ella Filippa och hästen Nero som etta. En domare gav rankingen 22.
-Man ska inte gräva ner sig för mycket i det, säger Ella Filippa. Poängen var totalt över 8 i både grund och kür. Så högt har jag aldrig varit tidigare. Slutpoängen 7665 är också personbästa internationellt. I Herning hade jag 7.4, i Ermelo förra veckan 7.3.

-Det är riktigt roligt, säger landslagsledaren Pernilla Sjöstrand, på plats i Lier. Förra veckan hade vi en svensk juniorseger i Ermelo genom Nora Sandberg Müller. Nu vinner Ippa här. Det är mäktigt, säger Pernilla som är i Lier i spetsen för en rekordstor svensk trupp med deltagare i alla klasser, individuellt och i lag.
-Det är kul och väldigt lovande för framtiden att vi har så många voltigörer ute, från så många klubbar runtom i landet. Vi har aldrig haft så många klubbar ute på tour. Det är många fina rundor vi har fått se.

Seniorlaget Team Svea vann den trestjärniga lagtävlingen i Lier, dock med få startande lag. Team Svea, också de på Havhøjs Bello Nero och med Ronja Persson som linförare, visade framför allt starka kürer med god teknik, och vann med poängen 7.128.
Juniorlaget, Team Svea Juniorlag, slutade tvåa i sin klass med 7.047 poäng. Hästen här heter Quarterback Haerup. Linförare är Daniela Fiskbaek.

Den sista veckan i juli står Sverige och Svea Voltigeklubb som värd för ett samlat EM och VM i voltige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Platsen är Flyinge Kungsgård.
- Vi har många aktuella juniorer och Young vaulters att välja bland, säger landslagsledaren Pernilla Sjöstrand. Mycket positivt! Vi ska också försöka få ett svenskt team kvalat för start i Nations Cup-tävlingen på Flyinge. Där behöver vi ytterligare en FEI-kvalad senior.

En internationell tävling återstår för de främsta svenska seniorerna före hemmamästerskapet – det riktiga getingboet, ”Lilla VM” i Aachen. För voltigens del går tävlingarna under midsommarhelgen.

Kompletta resultat frånCVI Azelhof, Lier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pernilla Linder Velander


Publicerad:

Aktuellt