Annons
Annons

Fyra kuskar är VM-redo i
Haras du Pin

Camilla Ahlberg är rutinerad i mästerskapssammanhang. Biden är från SM 2023 då hon vann brons. 

Foto: Hans Röjder

Nytt världsmästerskap i sportkörning väntar och efter fyrspann och ponny handlar det nu om par.
– Vi har fyra tjejer som jobbar otroligt hårt och ger allt de kan, säger landslagsledare Annika Borg från klassiska franska hästorten i Normandie.

Onsdagens veterinärbesiktning är avklarad och Camilla Ahlberg, Eva Ottosson, Amanda Krogstad och Emma Olsson med hästar och groomar står nu på VM-startlinjen.

Torsdag och fredag kör de dressyr, på lördagen maraton och på söndagen avslutar man med precisionskörningen innan resultaten summeras och medaljerna delas ut. I lagtävlingen räknas lagets två bästa resultat i vart och ett av de tre moment. Laget med lägst antal straffpoäng totalt vinner.

Alla fyra som är här gör alltid precis det bästa de kan och ger allt hela vägen in i mål.Emma Olsson mästerskapsdebuterar och kör individuellt, resterande tre kuskar bildar Sveriges lag.

– Det är ett jämnt lag och normalt sett med de här tre paren har vi två bra resultat i varje moment att lita på. Att sikta på medalj vore att ha lite för höga krav men alla fyra som är här gör alltid precis det bästa de kan och ger allt hela vägen in i mål, säger Annika Borg.

Eva Ottoson vann SM 2023, på VM i Haras du Pin tävlar hon om en ny titel.

Foto: Hans Röjder

 

Vi är väl förberedda. De har tävlat och tränat hårt i sommar och har bra kondition.

Tävlingen avgörs på samma plats som EM i fälttävlan tidigare i höst och precis som terrängbanan gjorde för fälttävlanskipagen ställer maratonbanan krav på sportkörningsparens uthållighet.

– De kör på gräs hela tiden, vilket gör att det rullar lite trögt och åtta av tio hinder är i lutning. Men vi är väl förberedda. De har tävlat och tränat hårt i sommar och har bra kondition. Tävlingen i Polen tidigare i höst var också en bra förberedelse för där var det lite samma känsla, säger Annika Borg.

Amanda Krogstad vann silver på SM 2023 och  2023 års VM i Haras du Pin blir hennes första VM.

Foto: Hans Röjder

Den är fantastisk! Väldigt bra förutsättningar för hästarna och otroligt vackert.

Anläggningen som står värd för VM lämnar inte mycket övrigt att önska.

– Den är fantastisk! Väldigt bra förutsättningar för hästarna och otroligt vackert. Dessutom ser vädret ut att vara på vår sida och inte bli för varmt vilket ju är bra för hästarna, säger Annika Borg, landslagsledare.

 

Svenska starttider för dressyrmomentet VM 2023:

Torsdag
13.40 Amanda Krogstad

Fredag
10.40 Eva Ottosson
11.50 Emma Olsson (individuell)
17.30 Camilla Ahlberg

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse/FEI-tv sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt