Annons
Annons

Linnea stark vinnare när svensk sportkörning dominerade i Åstorp

Linnea Kristiansen och Lexi slutade tvåa i maratonmomentet med vann totalt klassen 3* Häst Enbet vid de internationella tävlingarna i Åstorp.

Foto: Karolina Swärd

Internationell tävling på svensk mark, då blev det svensk seger i nio av elva klasser. 24-åriga Linnea Kristiansen vann klassen med det största startfältet; 3* Häst Enbet.
– En väldigt bra helg, säger Linnea.

Tillsammans med hästen Lexi vann hon dressyrmomentet, kom tvåa i maraton och trea i precision. Det gav totala straffpoängen 132.64 och med det slutade Linnea överst på pallen med 21 hundradelars marginal, före Jeanette Lund Stoen, Danmark.

Med det tajta läget var pressen på inför avslutande precisionen när danskan i den omvända startordningen körde felfritt.

– Jag tyckte att banan verkade klurig, det fanns inga sträckor att ta igen tid och det gällde att köra jämnt från start till mål, pressen var på. Väldigt skönt att känna att man klarade pressen och köra en dubbelnolla själv efter att hon levererat så bra, säger Linnea Kristensson.

Hon gjorde ett jättefint jobb och det var väldigt skönt att gå i mål med en häst som återhämtade sig snabbt. Jag gick i mål med en fräsch häst och den känslan är trevlig.

Hon kom till det avslutande momentet med en pigg och alert häst efter lördagens utmanande maratonmoment.

– En väldigt kul dag, men väldigt varmt och tufft. Långa hinder och tufft på sträckorna mellan hindren, ordentligt utslagsgivande. Men hon gjorde ett jättefint jobb och det var väldigt skönt att gå i mål med en häst som så klart var trött men som återhämtade sig snabbt. Jag gick i mål med en fräsch häst och den känslan är trevlig, säger Linnea Kristiansen.

Linnea Kristiansen och Lexi stod pall för pressen och avslutade felfritt i precisionen för seger.

Foto: Karolina Swärd

Hon är 24 år, bor i Huskvarna och kör för Jönköpings Fältrittklubb. Hon körde sin första körtävling 2012 och har tagit EM-guld, SM-guld samt kört VM tillsammans med ponnyn Plassens Lucky Luke.

För henne börjar tävlingen redan när hon tvättas hemma på gården. Hon behöver mer erfarenheter så att hon spar på energin lite.

Helgens storhästvinnare Lexi gjorde sin första tävling 2020 och gick sin första 3* internationellt 202.

– I dagsläget är hon väldigt mycket så att hon älskar att vara på tävlingen, men för henne börjar den redan när hon tvättas hemma på gården. Hon behöver mer erfarenheter så att hon spar på energin lite och börjar tävla först när hon selas på.

Resor och hela delen med att resa långt och bo borta behöver vi också träna på lite, säger Linnea.

Jätte, jättekul. Jag är väldigt glad!

Efter en lite lugnare månad väntar nu tävlingar i franska Le Pin au-Haras och sedan NM på Flyinge samt SM i Kil. Med sig mot en inspirerande och härlig tävlingssommar tar Linnea Kristiansen sin och Lexis första internationella 3* seger.

– Jätte, jättekul. Jag är väldigt glad, säger en av åtta svenska vinnare i Åstorp.

I klasser med varierande storlek på startfälten blev det också svensk seger genom Boel Hellberg, Cecilia Qvarnström, Peter Geborn, Camilla Ahlberg, Ella Thorén dubbelt upp , Victoria Persson och Sanna Manfredsson.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cecilia Qvarnström vann 2* Häst Enbet.

Foto: Karolina Swärd

Victoria Persson vann internationell 2* Junior Häst Enbet i Åstorp 2023

Foto: Karolina Swärd

Publicerad:

Aktuellt