Annons
Annons

Förbundskapten lyrisk efter stark svensk parahelg

Placeringarna var många och bedömningsprocenten höga. Parans förbundskapten var mer än nöjd med tävlingarna i belgiska Waregem. – Outstanding bra var de, säger Mette Ubbesen, förbundskapten för svenska paralandslaget.

Sverige tog två pallplatser den avslutande dagen på den trestjärniga stortävlingen när Lena Malmström slutade tvåa i CPEDI3* Kür Grad V tillsammans med Fabulous Fidelieoch Louise Etzner Jakobsson trea i CPEDI3* Kür Grad IV på Goldstrike B.J.

Utöver det fick Lena Malmström ytterligare två andraplatser i GP A och GP B Grad V och Louise Etzner Jakobsson en femteplats och en fjärdeplats i GP A och GP B Grad IV.

Helt vilt bra vill jag kalla det. Strålande prestationer.

Förutom de två största stjärnornas prestationer har hela truppen i de två- och trestjärniga tävlingarna presterat totalt 31 procent högre än förra året vid samma tävling.

– Helt vilt bra vill jag kalla det. Strålande prestationer har det varit, säger Mette Hubbesen.

Lena Malmström har under året etablerat sig i toppskiktet på de internationella paratävlingarna.

– Det är väldigt bra. Hästen utvecklas hela tiden och blir starkare och stabilare. Lena rider väldigt fint och både hon och jag är väldigt nöjda med hur det ser ut, säger Mette Hubbesen.

I dag var hästen verkligen med henne och jag trodde kanske procenten skulle bli ännu högre.

Louise Etzner Jakobsson, silvermedaljör vid Paralympics i Tokyo, gjorde sitt bästa resultat för helgen i den avslutande küren.

– Hon har en väldigt bra häst som var lite spänd de första två dagarna, men idag var den verkligen med henne och jag trodde kanske procenten skulle bli ännu högre, säger förbundskaptenen.

Lotta Wallin tog sig också vidare till söndagens kür och slutade sjua tillsammans med Enebro SB.

– Det är en otrolig utveckling på det ekipaget som märks tydligt vid varje tävling, vi har en plan och hon uppfyller varje del av den.

De har gjort de enormt bra och även om vi alltid hoppas på mycket så fortsätter de att överträffa allt.

Utöver de redan nämnda ryttarna ingick Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson, Amalia Josbo, Linnea Henrysson, Ann-Sofie von Greiffencrantz och Malin Lindeman-Dolk i paratruppens för de tre- och tvåstjärniga tävlingarna i Waregem och samtliga imponerade på förbundskaptenen.

– De har gjort de enormt bra och även om vi alltid hoppas på mycket så fortsätter de att överträffa allt, säger Mette Hubbesen.

Närmast väntar SM på Strömsholm första veckan i juni och första veckan i september väntar EM.

– Det ser vi väldigt mycket fram emot. Det är så mycket som känns positivt och särskilt de höga procenten de får, säger förbundskaptenen på väg hem efter en framgångsrik svenskhelg.

Resultat:

Waregem, Belgien – internationell paradressyr
CPEDI3* Kür Grad V:
1) Britney De Jong, Nederländerna, Caramba, 79.315 procent 2) Lena Malmström, Sverige, Fabulous Fidelie, 76.430 procent 3) Isabell Nowak, Tyskland, Siracusa OLD, 74.715 procent 7) Lotta Wallin, Sverige, Enebro SB, 70.675 procent

Waregem, Belgien – internationell paradressyr
CPEDI3* Kür Grad IV:
1) Kate Shoemaker, USA, 78.230 procent 2) Vinchon Vladimir, Frankrike, Pegase Mayenne 77.115 procent 3) Louise Etzner Jakobsson, Sverige, Goldstrike B.J, 75.640 procent

Samtliga resultat från Waregem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt