Annons
Annons

Waregem nästa stopp för EM-tåget

"Han var en riktig Ferrari; så energisk och så på. Riktigt, riktigt roligt var det att rida", sa Louise Etzner Jakobsson efter succén i internationella säsongspremiären 2023 .

Foto: Privat

Den 6 september inleds europamästerskapet 2023 och då vill pararyttarna vara i årets bästa form. I helgen åker landslaget till Waregem för att ta ett nytt målmedvetet steg mot toppform.

Genom Louise Etzner Jakobsson blev det medalj på Paralympics i Tokyo 2021 och vid VM i Herning 2022 blev Lena Malmströms sjätteplats i kür Sveriges bästa placering.

Nu laddar pararyttarna för nytt mästerskap och det är i Tyskland andra veckan i september som det ska ske. EM i både para och dressyr avgörs då i Riesenbeck på samma tävlingsanläggning där EM i hoppning avgjordes 2021.

Till helgen bygger nio ryttare vidare mot målet.

Grad V

  • Lena Malmström
  • Lotta Wallin
  • Amalia Josbo
  • Ann-Sofie von Greiffencrantz
  • Malin Lindeman-Dolk

Grad IV

  • Louise Etzner Jakobsson

Grad III

  • Felicia Grimmenhag

Grad II

  • Linnea Henrysson

Grad I

  • Anita Johnsson

De åker till helgens klassiska paratävling i Waregem med starka internationella resultat från säsongens premiär i Danmark i ryggen.

Louise Etzner Jakobsson red då hem två segrar och Lena Malmström en. Dessutom tog Sverige en rad pallplatser och placeringar bland topp fem.

– Alla har varit jätteduktiga och ridit fint. Det såg väldigt bra ut och de presterade ännu mer än vad jag förväntade mig. Det är svårt att veta så här i början på säsongen var alla står, men jag kunde inte önska mig mer, sa då nya förbundskapten Mette Ubbesen.

Nu väntar alltså nya chans att möta europeiskt toppmotstånd.

Helgens tävlingar i Waregem inleds Fredag 21 april 09.00 med trestjärnig Para Grand Prix A för alla Grader. Sverige är representerat i alla grader unnder helgen.

Startlistor  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangören sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lyssna på P4 Gotlands radioreportage om Louise Etzner Jakobssons väg mot Paralympics 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om parasport och ridsport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt