Annons
Annons

Dubbla medaljkamper i Mounted Games - Alleby RK står för SM och NM

2017 vann Caroline Claesson SM och NM i par med Hanna Kindholm. Till helgen startar hon tillsammans med Ebba Ardbring.

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Nordiskt och svenskt mästerskap för par ska avgöras på Göteborg Horse Park och startfältet är högklassigt. Nykorade individuella svenska mästaren utmanas av individuella silvermedaljören.

Alleby Ridklubb är arrangör både av Folksam SM i Mounted Games för par och för nordiska mästerskapen. Svenska eliten ställs både mot varandra och danska och norska toppekipage. Tio par kommer till start i seniorklassen, fem i U18 och fem i U15. Det kommer med största säkerhet att bli fartfyllt på lördag när mästerskapet drar i gång.

Erik Svenningsson vann historiskt VM-brons i somras tillsammans med Hanna Kindholm och dessutom individuellt seniorguld vid Folksam SM i Mounted Games för knappt två veckor sedan. Nu kommer han till start tillsammans med Beatrice Karlsson, ägare till hästen Kartouch som Svenningsson vann SM tillsammans med.

De utmanas bland annat av paret som bildas av flerfaldiga mästerskapsvinnaren Caroline Claesson och silvermedaljören från 2023 års individuella SM; Ebba Ardbring.

Även i juniorklasserna U18 och U15 är eliten på plats.

Seniorerna rider två grundomgångar på lördagen och en på söndagen. Därefter går man vidare till A-final eller B-final där poängen nollställs. Medaljörerna utses efter resultatet A-finalen.

U18 och U15 rider två grundomgångar på lördagen och två på söndagen och därefter räknas samtliga ihop för att kora medaljörerna.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Equisport sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer här om Mounted Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt