Annons
Annons

Regerande mästaren rider om nytt SM-guld på hemmaplan

Amanda Hogart i full action tillsammans med Enebäcks Pim.

Foto: Privat

I helgen ska två nya svenska mästare koras i Mounted Games. Amanda Hogart behåller seniortiteln fram till söndag eftermiddag då finalerna rids.
– Jag är i form och mina ponnyer är i form, det ska bli väldigt kul, säger hon.

Det är de individuella titlarna som ska delas ut och det är Göteborgs Hästsportklubb som står för arrangemanget av Folksam individuella SM i Mounted Games. Det är också regerande seniormästarens hemmaklubb sedan ett år tillbaka. Samtidigt som Amanda Hogart laddar för ett nytt svenskt mästerskap med Enebäcks Pim är det mycket att fixa med vid sidan om.

– Det känns bra och fungerar bra också. Det är kul att alla samlas, vi fixar café och bygger bana. Vi hjälps åt och samtidigt umgås man med kompisar. Det är också lite bra att ha annat att tänka på än själva tävlandet, säger Amanda Hogart.

Ponnyerna har mycket energi, är glada och har bra kondition. Vi tävlade i Danmark förra helgen och det kändes väldigt bra.

Tävlingarna inleds lördagen 16 september klockan 9.00. A-final för U18 rids 14.45 på söndagen och seniorfinalen klockan 15.45, därefter delas medaljerna ut.

– Ponnyerna har mycket energi, är glada och har bra kondition. Vi har varvat backintervaller med dressyrpass och skrittat ut. Vi tävlade i Danmark förra helgen och det kändes väldigt bra.

Vilka grenar känner du dig extra stark i?

– Senaste tiden har jag gillat upphoppsgrenarna, när man hoppar av och på, de har varit mina favoriter de senaste åren. Det är en cool känsla när hästen vet vart den ska springa och man själv får springa med och verkligen är med hästen.

Det är många bra med så man ska aldrig vara för säker. Det handlar om dagsform och det kan vända fort, men det känns bra nu.

Känner du dig som favorit?

– Det är många bra med så man ska aldrig vara för säker. Det handlar om dagsform och det kan vända fort, men det känns bra nu. Min syster Isabella brukar vara tuff att möta och Erik Svenningsson också. Han är väldigt bra och har varit i England och gjort en säsong så han kan nog bli svår, säger Amanda Hogart.

Det är två konkurrenter med kvalitet som hon lyfter fram. Amanda och Isabella Hogart är också regerande svenska mästare i par och Erik Svenningsson har tagit en historisk svensk bronsmedalj på par-VM tillsammans med Hanna Kindholm.

Regerande svensk mästare i U18 är Ellen Eriksson med El Corazon. På söndag eftermiddag avgörs det vem som tar hem de nya SM-gulden.

Folksam SM och NM för par i Mounted Games avgörs 30 september - 1 oktober på Alleby Ridklubb.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Evenemangets sida på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för Folksam Svenskt Mästerskap i Mounted Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Mounted Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt