Annons
Annons

Erik och Hanna fixade historisk VM-medalj i mounted games

Hanna Kindlund och Erik Svenningsson bärgade 2023 Sveriges första medlaj vid par-VM i mounted games.

Foto: Privat

Aldrig förr har Sverige tagit medalj vid par-VM i mounted games. Det ändrade Erik Svenningsson och Hanna Kindholm på under lördagen vid par-VM i Vallenbaek, Danmark där de slutade trea i seniorfinalen.
– Väldigt kul men också dubbla känslor för vi var väldigt nära silvret, säger bronsmedaljörerna som slutade fem poäng från silvret.

De var ett av tre svenska par i det sju par stora finalfältet. Guldet gick till slut till tyska duon Widukind Moorman och Colin Verdelhan och där bakom gick Sverige en kamp om silvret där Frankrikes Lucas Courtillac och Florian Gicquel drog längsta strået men där Sverige bärgade bronset och sin första VM-medalj för par nånsin.

Man måste våga sikta högt och falla hårt, det är en del av att tävla. Det känns lite surt men som sagt när man fått smälta det lite så kommer vi att vara nöjda.

Men det var två bronsmedaljörer som ville mer.

– Det var ju lika inför sista grenen och det kändes som vi hade silvret. Jag tror att vi kommer att vara väldigt nöjda med detta i morgon men just nu känns det lite surt, säger Erik Svenningsson, som red ponnyn Lillevagns Caisa.

Läs mer HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om mounted games

– Man måste våga sikta högt och falla hårt, det är en del av att tävla. Jag känner nog ganska mycket som Erik just nu. Nu får vi träna mer, komma tillbaka och göra det ännu bättre nästa år, men som sagt när man fått smälta det lite så kommer vi att vara nöjda, säger Hanna Kindholm, som red ponnyn Särkens Lucky Luke.

De andra brukar säga att jag är lugnet och Erik stormen. Vi har verkligen den tilliten man behöver känna till varandra.

Båda tävlar i Sverige för Alleby Ridklubb. De tävlade första gången ihop 2019 men har inte tävlat regelbundet ihop de senaste åren, trots det så är de samspelta nog att vara tredje bästa paret i världen i mounted games.

– Vi kompletterar varandra väldigt väl, de andra brukar säga att jag är lugnet och Erik stormen. Vi har verkligen den tilliten man behöver känna till varandra. Jag vet att om jag gör det jag ska så gör Erik sitt, säger Hanna.

Före VM hade Hanna egentligen tänkt att tävlingskarriären var över men kanske bir det en fortsättning nu.

– Ja det går lite rykten om att det ska bli så, säger hon.

Ellen Eriksson och Clara Stokholm slutade femma i VM-finalen för U18 i par.

Foto: Saga Stokholm

 

Svensk framgång i U18-finalen

I finalen för U18 blev det svenskt på femteplats tack vare Ellen Eriksson och Clara Stokholm. De båda bästa vännerna gjorde sitt finna VM-resultat efter att Ellen lånat ut en av sin ponny Present to you to till Clara. Själv red Ellen El Corazon.

Jag vet att Clara rider honom minst lika bra som jag och just att mina ponnyer får uppleva det här tillsammans känns väldigt coolt.

– Min ponny är sju år och detta var lite för tidigt. Ellen och jag har tränat ihop väldigt länge och känner varandra väldigt väl och då fick jag låna hennes. Jag är otroligt tacksam att kunna vara med, säger Clara Stokholm.

– Jag vet att Clara rider honom minst lika bra som jag och just att mina ponnyer får uppleva det här tillsammans känns väldigt coolt, säger Ellen Eriksson.

Ellen Eriksson och Clara Stokholm är ett sammansvetsat tvåmannalag i mounted games. 

Foto: Saga Stokholm

 

Det var ett glatt och tacksamt tvåmannalag som summerade sin femteplats men precis som bronsmedaljörerna i seniorfinalen så ville de mer.

– Vi är så klart väldigt nöjda också men vi blev lite sämre än vad vi kunde ha blivit. Vi hade en superfin känsla i semifinalen, men fick lite stolpe ut i finalen. En växlingsmiss till exempel som var onödig, som vi inte brukar missa. Men ändå betydde det väldiggt mycket att få göra detta under sista junioråret, säger Ellen.

– En väldigt cool upplevelse, jag har aldrig varit på något så här stort, säger Clara.

23 svenska par deltog i par-VM i mounted games

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Publicerad:

Aktuellt