Annons
Annons

Säsongspremiär för ATG Riders League

Viktor Melin rider winning round i ATG Riders League totalfinal 2023.

Foto: Roland Thunholm

Äntligen är det dags för ATG Riders League! Den populära hoppserien lockar ett stort startfält med såväl landslagsryttare som unga stjärnskott till säsongsstarten den 27-29 juli på Åby Arena utanför Göteborg. Förra säsongens totalsegrare Viktor Melin och Douglas Lindelöw är på plats för seriens första deltävling. Det är också bland annat Peder Fredricson som gör sin första tävling på flera veckor.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Upplägget skiljer sig åt från vanliga klasser då ATG Riders League avgörs i ett antal heat där publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. De ekipage som har minst antal fel och är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

På torsdag går startskottet för årets säsong som inleds på Åby Arena under Westcoast Equestrian Week. Till 135-touren är nära hundra ekipage anmälda medan det är cirka 40 ekipage på startlinjen i 150-serien. Peder Fredricson, som gör sin första tävling sedan mitten på juni, är anmäld till båda nivåerna. I startfälten för 135-touren märks också bland annat Malin Baryard Johnsson. I förra säsongens totalfinal, som ägde rum på Gothenburg Horse Show tidigare i år, segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135). Till start kommer också unga toppnamn som André Brandt, som ifjol utsågs till Årets Komet på Ryttargalan.

- Det är så roligt att se hur populär ATG Riders League blivit bland både äldre och yngre ryttare. Nationella serier som ATG Riders League bidrar verkligen till utvecklingen av svensk hoppsport med sitt spännande upplägg, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

- Det känns roligt att vi nu drar igång säsongen och det erbjuds både bra sport och spel på den här serien, säger Camilla Hasselström, Head of External Communication på ATG.

Regler hittas här: Övriga regler - häst | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Klasserna sänds live på Equisport Länk till annan webbplats. och på ATG Live Länk till annan webbplats.

För mer information om Westcoast Equestrian Week besök westcoastequestrianweek.com

Länk till annan webbplats.

ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023
Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena
Vecka 36 Henriksdals RF
Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna
Vecka 42 Billdals RK
Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024
Vecka 6 Borås FK
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Publicerad:

Aktuellt