Annons
Annons

Två nya lag klara för Folksam Elitallsvenska

Foto: Roland Thunholm

Nu har totalt fyra föreningar avancerat från Ridsportallsvenskan div I till Folksam Elitallsvenska 2024. De två senaste kommer från Östra zonen.

Under helgen vecka 24 avgjordes omgång 3 och 4 av Ridsportallsvenskan division 1:s östra zon hos F Runsten Equestrians. De bästa lagen från omgång 1 och 2 hade möjlighet att tävla om vilka två föreningar som återfinns i SM-serien Folksam Elitallsvenska nästa år.

Det blev Vänsta RF och Heby RF som tog de två elitserieplatser som stod på spel. Vänsta RF vann tredje omgången och slutade trea i söndagens omgång. Skästa RC, som redan har lag i Folksam Elitallsvenska, vann söndagens avslutningsomgång och blev seriesegrare.

Djursholms RK kom på 7:e plats i Folksam Elitallsvenska i år och var därmed tvungna att återkvala om de ville behålla sin plats i den högsta serien. De kom inte till start vilket innebär att de flyttas ner till division 1 2024.

Omgång 3 och 4 med elitseriekval rids vecka 26 i Norra zonen (Sundsvalls RK), vecka 29 i Västra zonen (Göteborg HK) och vecka 31 i Mellersta zonen (Västerviksortens RF).


Resultat Östra zonen omg. 3 och omg. 4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning Ridsportallsvenskan division 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regler och dokument för Folksam Elitallsvenska och Ridsportallsvenskan div I Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt