Annons
Annons

Fartens superduo slog till på nytt

Henrik von Eckermann på Glamour Girl vann 1,50-hoppning i La Baule.

Foto: Bildbyrån/Jesper Zerman

Att besegra Henrik von Eckermann och Glamour Girl i en omhoppning är långt ifrån lätt. Ingen lyckades heller i lördagens 1,50-hoppning i La Baule.
– Omhoppningen var jäkligt cool måste jag säga, säger Henrik von Eckermann.

Han är den mest överlägsna världsettan sedan nuvarande poängsystem kom till och poängen fortsätter att strömma in på rankingkontot. Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC) är en av stallets stjärnor som ser till att det sker.

– Man kan lugnt säga att hon drar sitt strå till stacken, säger Henrik von Eckermann med ett litet skratt innan han fortsätter att hylla sin fartdrottning.

– En fantastisk häst att ha. Hon är så snabb och har så härlig balans. Man kan rida fort och snävt utan att förstöra språnget. Hon är alltid i balans.

De femstjärniga tävlingarna i La Baule har ett startfält fyllt av stjärnor och i det åtta ekipage stora startfältet fanns bland andra regerande olympiska mästaren Ben Maher och VM-silvermedaljören Jerôme Guery.

Omhoppningen idag hade de fått jobba för att slå...

Till slut vann den svenska superduon med mer än en sekund, närmast före Gregory Cottard.

– Omhoppningen idag hade de fått jobba för att slå. Det flöt på från första till sista hindret och jag fick hela tiden framåtläge, väldigt bra, och en skön revansch efter att jag rev ett i omhoppningen i Nations Cup igår, säger Henrik von Eckermann.

Även om han och det så segerrika svenska hopplaget fick slå sig till ro med en tredjeplats på fredagen så gjorde hans Iliana (äg: Dufour Stables AG) två rundor som imponerade stort.

– Hon hoppade super, särskilt i runda två, riktigt fin.

På söndagen väntar Rolex GP i La Baule och för Iliana och under tiden är stallets kung King Edward hemma och laddar för GCT i Stockholm tillsammans med Dzara Dorchival.

– Han mår jättebra och jag ser verkligen fram emot att komma hem och försöka vinna något där också, säger Henrik von Eckermann.

Resultat:

La Baule, Frankrike – internationell hoppning

1,50-hoppning med omhoppning:

1) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 0+0 fel, 35.24 sek

2) Gregory Cottard, Frankrike, Cocaine du Val , 0+0 fel, 36.34 sek

3) Philip Weishaupt, Tyskland, Zineday, 0+0 fel, 37.74 sek

Publicerad:

Aktuellt