Annons
Annons

Stark insats av svenska hopplaget i Drammen

Med en ny sammansättning av ryttare blev det en stark fjärdeplats för svenska laget i EEF Nations Cup i Drammen, Norge.

De svenska ryttarna skördar topplaceringar som aldrig förr internationellt och det är inte bara den absoluta spetstruppen som kan producera resultat.

I Drammen, Norge, visade Sverige att vi har många ryttare att räkna med. Det svenska laget bestående av Amanda Landeblad/For Killy, Erica Swartz/Madonna, Erika Lickhammer-Van Helmond/I. Comme Tessa VHL och Peder Fredricson/Vroom de la Pomme Z tog en fjärdeplats i EEF Nations Cup, trots lite stolpe ut i den första rundan.

Amanda Landeblad dubbelt felfri

Amanda Landeblad var kvällens utropstecken som satte en klockren dubbelnolla tillsammans med stoet For Killy, som hon tog över tyglarna på för fyra år sedan och tidigare ridits av Stina Lillje.

- För Amanda Landeblad är den här serien definitivt ett steg uppåt, hon gjorde sin första nationshoppning förra året och nu klev hon in och gjorde en dubbelnolla, stensäker. Det är ett lite nyare ekipage som är på vår radar men det tar lite tid att komm in och etablera sig, säger assisterande landslagsledare Ancan Carlsson, som var med och coachade vid tävlingen.

Erica Swartz och Peder Fredricson gjorde båda varsin felfri runda medan det för Erika Lickhammer-Van Helmond blev två 4-felrundor. För Peders del så var det ett styrkebesked med den nya förmågan Vroom de la Pomme Z, som han tävlade för första gången i mars i år.

Landslagsledningen ser den här serien som en chans att få ytterligare bredd på högsta nivå.

Alla lag är garanterade två rundor vilket är väldigt lärorikt för hästarna. Madonna som hoppade alla rundor förra säsongen nu är jättestabil i laget och levererar alltid bra rundor. Peders och Erikas hästar är båda 9 år och debuterade på nivån med jättefina resultat, säger Ancan Carlsson.

Laget lyckades även med målsättningen att ta sig till semifinal i serien, den rids under midsommarhelgen i franska Deauville.

Resultat:
1. Nederländerna
2. Irland
3. Polen
4. Sverige

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges landslag i hoppning 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt