Annons
Annons

Peder och Hansson WL skickade svenska flaggan i topp

Peder Fredricson och Hansson WL tog en fin seger i Uggerhalnes 1,50-hoppning 2023.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Tillsammans var de bäst i världen 2018 och har genom åren radat upp segrar och pallplatser på de största arenorna. På lördagen slog de till på nytt, denna gång i danska Uggerhalne.

Sist på lördagens program vid de trestjärniga tävlingarna i Danmark stod 1,50-hoppning. Sju felfria ekipage tog sig an omhoppningen och först ut var Peder Fredricson och Hansson WL (äg: Måsel AB och Astrid Ohlin).

Inte ett oroligt ögonblick på vägen från start till mål och tiden 39.70 sekunder kunde ingen rubba. Närmast var Constant van Paesschen, knappa 60 hundradelar bakom det blågula segerekipaget.

Årets första seger var bärgad och superduon är tillbaka i internationell hetluft efter en tids tävlingsuppehåll. Senaste stortävlingen var Saut Hermès i Paris 2022 där de slutade trea i Grand Prix. Till Uggerhalne kom de med en internationell fjärdeplats i en 1,40-hoppning i Mannheim samt en seger på samma höjd hos Stensäters Ryttarförening just innan avförd till Uggerhalne.

Peder Fredricson gjorde under fredagen också debut i Longines EEF Series Nations Cup tillsammans med Vroom de la Pomme (äg: Geert Baertsoen). Resultatet blev 4+4 fel efter fin hoppning.

Fredrik Spetz och Flanagan (äg: Charlotte Rapp Hamrén) var näst bästa svenska ekipage på 11:e plats i lördagens 1,50-hoppning.

 

Resultat:

Uggerhalne, Danmark – internationell hoppning
1,50-hoppning över med omhoppning:

1) Peder Fredricson, Sverige, Hansson WL, 0+0 fel, 39.70 sek
2) Constant van Paesschen, Belgien, Karnak du Roset, 0+0 fel, 40.27 sek
3) Alessandra Volpi, USA, Haya Loma N, 0+0 fel 40.35 sek
11) Fredrik Spetz, Sverige, Flanagan, 4 fel, 69.31 sek

Söndag 28 maj 11.00 avgörs Grand Prix i Uggerhalne.

Startlistor och fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt