Annons
Annons

Wilma och Erika imponerade vid Sveriges dubbla Nations Cup

Wilma Hellström och Cicci BJN briljerade vid Nations Cup i Rom 2023 med två felfria rundor.

Foto: Bildbyrån

Två lagtävlingar stod på programmet på fredagen. I den femstjärniga Nations Cup vid Piazza di Siennna i Rom slutade Sverige fyra efter ett avgörande med små marginaler. – Jag är väldigt nöjd, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Jens Fredricson med Markan Cosmopolit (äg: Interbreed AB och Markan Cosmopolit), Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtegaele (äg: Jennifer Carmichael och Malin Sköld Invest AB), Wilma Hellström med Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) och Henrik von Eckermann med Iliana (äg: Dufour Stables AG) var det femstjärniga blågula laget för dagen.

Hästarna var i superform och överlag var det väldigt bra rundor, sedan finns det alltid lite precision att skruva på.

Man var länge med i segerkampen men missade omhoppningen hårfint. Som snabbast i omhoppningen snuvade Irland hemmanationen på segern och Frankrike, just över två sekunder snabbare än Sverige i omgång två, tog den sista pallplatsen i den första av årets fristående femstjärniga Nations Cup.

– Hästarna var i superform och överlag var det väldigt bra rundor, sedan finns det alltid lite precision att skruva på och det ska vi göra. En tävling med väldigt små marginaler också.

Förbundskaptenen hade inte svårt att hitta glädjeämnen i sitt team.

– Så klart hatten av på alla sätt och vis till Wilma som rider dubbelt felfritt. Jens och Cosmo tillbaka på den här nivån med den äran. Angelica fick ett litet missförstånd som blev kostsamt men hästen såg väldigt fin ut i övrigt och Henrik debuterade med Iliana som lyfte sig i runda två.

För att kunna prestera i de skarpaste stunderna måste vi ständigt mäta oss med de bästa. Och den här tävlingsplatsen är något helt utöver det vanliga.

Henrik Ankarcrona och resten av världsmästarnationen är tillbaka i den riktiga hetluften – och där trivs de mer än bra.

– För att kunna prestera i de skarpaste stunderna måste vi ständigt mäta oss med de bästa. Och den här tävlingsplatsen är något helt utöver det vanliga, vi har ju varit här tidigare man vänjer sig aldrig vid vilken klass den håller, säger Henrik Ankarcrona om Piazza di Sienna där Sverige slutade fyra i årets första femstjärniga Nations Cup.

 

Resultat:

Rom, Italien – internationell hoppning
5*Nations Cup, 1,60-laghoppning över två omgångar, med omhoppning:

1) Irland 8+0+0, 33.91 sek
2) Italien 4+4+4, 38.08 sek
3) Frankrike 4+8, 219.42 sek
4) Sverige 4+8, 221.57 sek
Jens Fredricson, Markan Cosmopolit 0+4 fel, 78.24 sek
Angelica Augustsson Zanotelli Kalinka van de Nachtegaele 4+15 fel, 82.86 sek
Wilma Hellström, Cicci BJN 0+0 fel, 74.55 sek
Henrik von Eckermann, Iliana 8+4 72.74 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Erika Lickhammer och Hesjedal NL presterade två felfria rundor vid Longines EEF nations Cup i Uggerhalne 2023

Foto: Bildbyrån

 

Samtidigt som Nations Cup i Rom avgjordes Longines EEF Nations Cup i Uggerhalne, Danmark. Sexa i klassen men fyra bland nationerna som red om poäng, så summeras svenskdagen.

– Med tanke på semifinal ser det ok ut, men så klart ville vi alla ännu mer, säger lagledaren Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson.

Laget som tog sig an fredagens trestjärnig lagklass med sikte på höstens semifinal i Warsawa var Erika Lickhammer- Van Helmond och Hesjedal NL (äg: Lulav Group LLC), Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero (äg: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH, Douglas Lindelöw och Charlie´s Way (äg: Stall Fulltofta) samt Peder Fredricson med Vroom de la Pomme (äg: Geert Baertsoen).

Det låter ju alltid fånigt att säga ”stolpe ut” men det var ändå så det kändes trots allt.

USA vann före Danmark och Tyskland i klassen där Sverige alltså slutade sexa. I Longines EEF nations Cup kvalar länderna i olika regioner och räknar poäng vid två förutbestämda tävlingstillfällen. Detta var ett av dem för Sverige och förutom dagens tvåa Danmark tog sig också Polen och Litauen förbi Sverige i kvaltabellen.

– Det låter ju alltid fånigt att säga ”stolpe ut” men det var ändå så det kändes trots allt. Erika gjorde en suverän dubbelnolla, Rolfs Zuccero hoppade fatastiskt men fick en tå på plankan i vattengraven i andra rundan. Peders debut i Nations Cup med Vroom de la Pomme var också väldigt bra och Douglas löste problemet med vattnet i andra omgången vilket var starkt, säger ”Ancan”.

Så klart vill ryttarna göra ännu lite mer men nu laddar vi om för nästa kval i Drammen.

Hon beskriver det danska laget, bland andra innehållande världscupfinalfemman Andreas Schou, som superstarkt och Litauen och Polen som starkare än man kan tro.

– Så klart vill ryttarna göra ännu lite mer men precis som alltid var de fokuserade och gjorde det bästa de kunde för dagen och nu laddar vi om för nästa kval i Drammen, säger assisterande förbundskapten Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson.

 

Resultat:

Uggerhalne, Danmark – internationell hoppning
3*Longines EEF Jumping Nations Cup, 1,45-laghoppning över två omgångar, med omhoppning:

1) USA, 0+0 fel, 225.03 sek
2) Danmark, 4+4 fel, 222.33 sek
3) Tyskland 8+0 fel, 225.58 sek
6) Sverige 4+8 fel, 230.87 sek
Erika Lickhammer- Van Helmond Hesjedal NL 0+0 fel
Rolf-Göran Bengtsson Zuccero 0+4 fel
Douglas Lindelöw Charlie´s Way, ute +39 fel
Peder Fredricson Vroom de la Pomme, 4+4 fel

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt