Annons
Annons

Zuccero och RGB glänste på nytt: ”Angenäm känsla”

Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero levererade på lördagen fin pallplats vid Hamburgs fyrstjärniga 1,50-hoppning. Bilden är tagen vid Falsterbotävlingarna 2021.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Rolf-Göran Bengtsson slutade tvåa i lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Hamburg tillsammans med sin framtidsstjärna av rang.
– Han gör det så lätt, det bådar gott inför framtiden, säger RGB om Zuccero.

Nästa helg ska de göra nationshoppningen Longines EEF Series för Sverige och efter andraplatsen har stjärnduon en riktig skön form att ta med.

– Han har hoppat väldigt fint hela helgen. Han vill till andra sidan av hindret och han vill att bommarna ska ligga kvar, en väldigt angenäm känsla måste jag säga, säger Rolf-Göran Bengtsson om Zuccero (äg: Holsteiner Verband Hengsthaltungs GmbH).

Det är fint nog att bli tvåa och det var en bra förberedelse för Nations Cup nästa helg.

Att de var endast åtta hundradelar bakom tyska vinnaren Gilbert Tillmann med Cel ´Amour gjorde inte alltför mycket.

– Det var inte mycket som skiljde till segern men idag försökte jag inte fullt ut. Jag red bra framåt med bra galopp och sedan var det en sväng där det hackade lite grand och det var kanske där jag tappade tiden. Men det är fint nog att bli tvåa och det var en bra förberedelse för Nations Cup nästa helg, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Kommande helg i Uggerhalne, Danmark rider Sverige för första gången i år om kvalpoäng i Longines EEF Series Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Det är alltid kul att rida Nations Cup för Sverige och det ska bli väldigt spännande att se om vi kan göra något bra där.

Han har gjort det jättebra, dubbelt felfri och femma i finalen. En så superfin häst.

Han har lämnat de storslagna Hamburgtävlingarna och är på väg hem. Det har varit en helg där Zuccero fortsatt att svara upp mot de stora förhoppningarna som finns på den mäktiga skimmelhingsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och där också Caillan (äg: Gerd Ohlsen), sjuårsvinnare på unghäst-VM 2022 lämnat fina framtidsbesked.

– Han har gjort det jättebra. Det var ju första gången på ett tag som han var ute och han var lite överraskad i första klassen men var dubbelt felfri och femma i finalen. En så superfin häst, avslutar Rolf-Göran Bengtsson.

Resultat:

Hamburg, Tyskland – internationell hoppning
4* 1,50-hoppning med omhoppning:

1) Gilbert Tillmann, Tyskland, Cel´Amour, 0+0 fel, 45.97 sek
2) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Zuccero, 0+0 fel, 46.05 sek
3) Jörg Naeve, Tyskland, Renur du Romet, 0+0 fel, 47.09 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt