Annons
Annons

Viktiga erfarenheter för laget i Mannheim

Foto: Leonie Horky/Bildbyrån

Det blev stolpe ut resultatmässigt men viktiga erfarenheter för både ryttare och hästar i hoppningens Longines EEF Nations Cup i Mannheim.

Sverige vill tillbaka till högsta serien i FEI Jumping Nations Cup och tog därför med sig halva VM-guldlaget från förra året till Mannheim, men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Det såg bra ut efter första rundan med klart godkända rundor från hela laget som bestod av Henrik von Eckermann/Dzara Dorchival, Douglas Lindelöw/Charlie's Way, Erica Swartz/Cavicii Z, Peder Fredricson/H&M Bahia.

- Alla hästar hoppade bra, det var fyra lite grönare hästar så erfarenheten av att få gå den här typen av tävlingar är väldigt värdefull, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona efter tävlingen.

Tufft i andra rundan för svenskarna

På totalt 5 fel fanns det fortfarande möjlighet att nå en fin placering, men i andra rundan blev det tufft.

Guldduon Henrik/Peder gjorde varsin 4-felsrunda medan det för Douglas och Erica var lite mer stolpe ut. De fick varsin utbrytning vilket blev dyrt när det kommer till tidsfel, men Henrik Ankarcrona är inte orolig.

Vi använder laghoppningar för att bygga både hästar och ryttare på sikt.

- Hästarna hoppade bra allihop, men några misstag blev förödande för resultatet. Vi använder laghoppningar för att bygga både hästar och ryttare på sikt och de får viktiga erfarenheter i de här tävlingarna, säger han.

Svenska laget slutade 9:a av 10 lag, vann gjorde Nederländerna som var ensamma om att vara felfria i båda omgångarna. Som tur var för Sverige så var inte Mannheim en av omgångarna där laget får räkna poäng. Sverige tillhör norra regionen i EEF Series och får räkna poäng i Uggerhalne 25-28 maj och i Drammen 1-4 juni.

Resultat Longines EEF Nations Cup i Mannheim:
1) Nederländerna, 0 fel 2) Tyskland, 2 fel 3) Spanien, 8 fel 9) Sverige 34 fel

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt