Annons
Annons

Guldduo på plats när Sverige startar upp Longines EEF Series

De är mångåriga landslagskollegor med OS- och VM-guld på meritlistan. I helgen är Peder Fredricson och Henrik von Eckermannn på plats i Mannheim för Longines EEF Series.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har tagit VM- och OS- lagguld tillsammans. Nu är de två av fem svenskar på plats när Sverige söndagen 7 maj gör sin första nationshoppning för året.
– Ett starkt lag med spännande hästar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona inför Longines EEF Series i tyska Mannheim.

Longines EEF Series har ersatt tidigare Division 2 Nations Cup Series och utformats för att genom format, svårighetsgrad och standard bidra till att utveckla hästar och ryttare.

Sverige flyttades ner från FEI´s högsta serie för nationshoppning efter säsongen 2022 men de regerande olympiska mästarna och regerande världsmästarna vill gärna gå upp igen.

– Det är viktig att vara representerade i högsta ligan. Prioriterat är att utveckla ekipage, men kommer vi till final kan det absolut bli så att vi skickar dit det tyngre gardet, sa Henrik Ankarcrona när årets kalender för Longines EEF Series släpptes.

Topp fem i de fyra regionerna Norra, Central, Väst och Södra gör upp i varsin semifinal och de tio bästa nationerna möts sedan i final. Skulle Sverige sluta topp fem i Norra regionen rider man semifinal i Deauville 22-25 juni och finalen går sedan i Warszawa 14-17 september.

Vi har en lång säsong med mycket spännande saker framför oss.

Sverige tillhör Norra Regionen och får räkna poäng i Uggerhalne, Danmark, 25-28 maj och i Drammen, Norge, 1-4 juni. På inbjudan kan man kan också få starta i ytterligare deltävlingar men utan att räkna med resultatet i sammandraget. Ett sådant tillfälle är kommande helg i Mannheim.

– Jättekul att starta upp säsongen med nationshoppningar i Mannheim. Vi har en lång säsong med mycket spännande saker framför oss, säger Henrik Ankarcrona.

Henrik von Eckermann kommer med Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck), Peder Fredricson med H&M Bahia (äg: Bahia Group), Hansson WL (äg: Måsel AB och Astrid Ohlin) och Vroom de la Pomme Z (äg: Geert Baertsoen).

Ett erfaret lag med hästar som förhoppningsvis är delar av våra framtida mästerskapslag

Douglas Lindelöw med Charlie´s Way (äg: Stall Fulltofta) Cheldon (äg: Stall Fulltofta) och Conrad van de Mispelaere (äg: Uplift Capital), Erica Swartz med Cavicii Z (äg: Erica Swartz) och Madonna (äg: Cecilia Swartz) samt Ottilia Lundgren med ComeOnConrad (äg: Ottilia Lundgren) gör helgens svenska trupp komplett.

– Douglas och Erica har ju mycket erfarenhet och även de har med sig yngre hästar på väg upp. Sedan är det väldigt kul med Ottilia, en stark U25-ryttare som har presterat bra med en väldigt intressant häst, berättar Henrik Ankarcrona.

Sveriges laguppställning

I söndagens lag rider Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Erica Swartz och Douglas Lindelöw.
- Ett totalt sett erfaret lag med hästar som förhoppningsvis är delar av våra framtida mästerskapslag, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten.

Tidsprogram

Lag tävlingen Longines EEF Nations Cup Mannheim avgörs söndag 7 maj med start 13.15.
Den individuella Grand Prix-klassen avgörs tisdag 9 maj med start 14.00.

ClipMyHorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här avgörs Longines EEF Series:

 • 26-30 april Gorla Minore, Italien
  Kval Södra regionen: Bulgarien kvalvinnare
 • 4-9 maj Mannheim, Tyskland
  Kval Centrala regionen
 • 25-28 maj Uggerhalne, Danmark (SWE)
  Kval Norra regionen

 • 25-28 maj Peelbergen, Nederländerna
  Kval Västra regionen
 • 1-4 juni Aten, Grekland
  Kval Södra regionen
 • 1-4 juni Drammen, Norge (SWE)
  Kval Norra Regionen

 • 8-11 juni Bratislava, Slovakien
  Kval Centrala Regionen

 • Semifinal Västra och Norra
  22-25 juni Deauville, Frankrike
  (ev. SVE)

 • 29 juni-2 juli Ebreichsdorf, Österrike
  Semifinal Södra och Central

 • Final
  14-17 sept Warszawa, Polen (ev SWE)


Publicerad:

Aktuellt