Annons
Annons

Henrik von Eckermann är hoppningens mäktigaste världsetta genom tiderna

Henrik von Eckermann är den mäktigaste världsettan genom tiderna

Foto: FEI/Richard Juilliart

Hans magiska framgångar har gett ett tydligt, historiskt avtryck. Ingen världsetta i hoppning har haft större marginal till tvåan än vad han har just nu.
– Jag är väldigt glad. När jag fick armbindeln som världsetta första gången var min första tanke att jag så gärna ville hålla mig kvar. Med den här marginalen kanske ett år kan vara ett mål, säger Hennrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann är nu världsetta för tionde månaden i rad och han tar sin position till nya höjder. 593 poäng skiljer honom från franska tvåan Julien Epaillard, aldrig nånsin har någon varit mer överlägsen.

King Edward är en exceptionell häst, först och främst. Men en briljant häst kan inte själv ta dig till toppen. Det är också det dagliga arbetet, vad vi gör varje dag

Den tidigare största poängskillnaden var från 2018 då Harrie Smolders var världsetta, 562 poäng före Peder Fredricson. Nu tar den dubbla världsmästaren från Herning över rekordet.

– King Edward är en exceptionell häst, först och främst. Men en briljant häst kan inte själv ta dig till toppen. Det är också det dagliga arbetet, vad vi gör varje dag. För mig är det allra viktigaste att alltid lyssna på hästarna, vad de försöker säga, säger Henrik von Eckermann.

Jag har en otrolig grupp med hästar. Så klart King Edward men de andra gör också ett fantastiskt jobb.

Under magiska 18 månader med hästen King Edward har Henrik von Eckermann vunnit OS-guld, dubbla VM-guld och världscupfinal. Stallets övriga stjärnor har tillsammans tagit otaliga segrar och placeringar på världsscenen. Resultaten har nu talat sitt tydliga språk.

– Jag har en otrolig grupp med hästar. Så klart King Edward men de andra gör också ett fantastiskt jobb. Glamour Girl vann just tre stora klasser på två tävlingar, det är sådant som gör skillnad på rankingen, säger världens just nu i särklass bäste hoppryttare.

Efter all framgång så har jag tänkt att ett år skulle jag vilja vara nummer ett. Det kan vara ett mål nu, jag är väldigt glad.

Det är en dag när karriären har nått en ny milstolpe men för Henrik von Eckermann finns mer, så mycket mer, att uppnnå.

– När jag fick armbindeln som världsetta första gången var min första tanke att jag inte ville bli den som hade en kortast tid. Sedan dess, efter all framgång så har jag tänkt att ett år skulle jag vilja vara nummer ett. Det kan vara ett mål nu, jag är väldigt glad, säger han och fortsätter, på just det sätt som blivit hans signum, att förflytta gränser.


Databasen hos det Internationella Ridsportförbundet innehåller information från de senaste fjorton åren och det är med utgångspunkt från det systemet som beräkningarna är gjorda.

 

Pressmeddelande FEI: "Making history yet again" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständig världsranking maj 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Internationella resultat Henrik von Eckermann Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt