Annons
Annons

Strålande utomhuspremiär för Angelica och Kalinka: ”Känns fantastisk”

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtgaele slutade tvåa i GP i St Tropéz 2023.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Åtta hundradelar från GP-segern i St Tropéz. Kalinka van de Nachtegaele gav Angelica Augustsson Zanotelli ett skönt formbesked vid årets första utomhustävling. – Härligt! Hon har känts fantastisk från första dagen här, säger landslagsryttaren.

Tio ekipage gick vidare till söndagens omhoppning och den svenska toppduon levererade mer än snyggt.

Inledde tajt och snävt, tog sedan mot slutet av banan bort en hel del galoppsprång och med ett finfint framåtläge till sista hindret hoppade de rakt upp på pallens andra plats efter vinnande Lorenzo De Luca, Italien.

– Det var en omhoppningsbana som passade mig väldigt bra med några ”rollbacks”. Långa raksträckor är lite svårare för det går lätt fortare och fortare, så det passar oss bra att vända och svänga lite mer. Men till sist fick hon galoppera på lite, säger Angelica Augustsson Zanotelli.

Jag hade tänkt att hon skulle få den här tävlingen att komma igång lite så en andraplats känns så klart fantastiskt.

De avslutade inomhussäsongen med Saut Hèrmès i Paris och har sedan dess har Kalinka van de Nachtegaele haft en liten viloperiod och söndagens andraplats i GP var ett perfekt avstamp för EM-säsongen 2023.

– Jag hade tänkt att hon skulle få den här tävlingen att komma igång lite så en andraplats känns ju så klart fantastiskt.

Hon har behövt bygga mycket rutin. Just att hon fortfarande utvecklas så mycket är väldigt roligt.

De representerade Sverige på EM i Riesenbeck 2021, slutade 14:e i världscupfnalen 2022 och vann också både GP och världscupklass i Helsingfors 2022. Och kapaciteten fortsätter att växa.

– Hon har alltid haft mycket hopp i sig men har behövt bygga mycket rutin. Man känner att nu är hon verkligen med mig och just att hon fortfarande utvecklas så mycket är väldigt roligt, säger Angelica om det trettonåriga stoet som ägs av Jeniffer Carmichael och Malin Sköld Invest AB.

Det är alltid roligt när man har så fina tävlingar som väntar och när hon nu är i så fin form ska det verkligen bli jättekul.

Närmast väntar fyrstjärniga tävlingar i Montefalco innan femstjärniga tävlingar väntar i Rom samt på Global Champions Tour.

– Det är alltid roligt när man har så fina tävlingar som väntar och när hon nu är i så fin form så ska det verkligen bli jättekul, säger Angelica Augustsson Zanotelli.


Resultat:

St.Tropez, Frankrike – internationell hoppning
GP 3* 1,50-hoppning med omhoppning: 1) Lorenzo de Luca, Italien, Carlsonn 86, 0+0 fel, 40.93 sek 2) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Kalinka van de Nachtgaele, 0+0 fel, 41.01 sek 3) Gregory Whatelet, Belgien, Argentina de la MArchette, 0+0 fel, 41.14 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt