Annons
Annons

Hoppjuniorerna vann tuff Nations Cup i Compiègne

De svenska juniorerna tog en fin seger vid Nations Cup i franska Compiègne 2023.

Foto: Privat

Det var tajt och jämnt när Sverige besegrade Tyskland vid den prestigefyllda ungdomstävlingen på klassisk fransk hästmark. Sista ryttaren avgjorde omhoppningen till svensk fördel.

Ebba Danielsson med T-Gavoli Z, Liam Nilsson med Zata C, Tilda Sandstedt med Java samt Cornelia Wallenborg med Manick var laget som på fredagen leddes till seger av landslagsledare Henrik Lannér.

Förutom fin ridning visade de också att de kan hålla ihop det när pressen är på vid landslagsuppdrag.

Efter de två inledande omgångarna på 1,40-banan stod Sverige och Tyskland båda på 12 fel totalt och omhoppning krävdes för att skilja lagen åt.

Båda länderna inledde omhoppningen felfritt men det var fördel Tyskland inför Sveriges sista ryttare. Det krävdes felfritt av Cornelia Wallenborg och hon höll ihop det med bravur. Gjorde inga misstag och säkrade en snabb svensk tid som räckte till seger.

Det svenska laget för Young Rider slutade fyra i sin Nations Cup som avgjordes på fredagen. Där stod Kajsa Björe och Lincourt Luidam för bästa svenska resultat med fem fel fördelat på två omgångar över hinder på 1,45.

I Nations Cup för Children slutade Sverige åtta med Alice Nordberg och Jarta som bästa svenska ekipage med totalt åtta fel på två omgångar över hinder på 1,25.

Åttonde plats blev också Sveriges placering i ponnyernas Nations Cup på höjden 1,30. Ellen Hammarström blev med sina fyra fel bästa svensk tillsammans med Ocean des As.

På söndagen väntar Grand Prix i Compiègne där flera svenska ekipage kommer till start.


Fullständiga resultat Nations Cup Ponny Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga resultat Nations Cup Children Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga resultat Nations Cup Juniorer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga resultat Nations Cup Young Rider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor söndag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt