Annons
Annons

Framtidshästen gav Petronella fint kvitto efter Floridaresa

Petronella Andersson, här med Cassina Z på GCT Stockholm 2022, slutade på fin tredjeplats i St Tropéz.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Opaline de W&S är en häst med mycket potential. Hon tillbringade våren i Florida och erfarenheterna där tog henne idag upp på pallen i St Tropéz. – USA är tuffa tävlingar på många sätt, nu kan jag se att det var väldigt lärorikt, säger Petronella Andersson.

Det var på fyrstjärniga tävlingar på den lilla strandorten på Franska rivieran som de slutade trea i fredagens 1,50-hoppning. Felfria i både grundomgång och omhoppning och slagna på tid endast av Penelope Leprevost, Frankrike, och Max Routledge, Storbritannien.

– Hon gjorde det jättefint. Hon var placerad i 1,45-hoppningen igår och trea idag. Det var hennes första tävling i Europa sedan vi kom tillbaka från USA och hon kändes väldigt redo, säger Petronella Andersson, landslagsryttare i A-truppen.

Hon rider för belgiska toppstallet Stephex Stables och precis som flera tidigare år har Petronella Andersson startat säsongen i Wellington, Florida. Opaline de W&S (äg: Stephex Stables) är en av hästarna som inledde säsongen under Floridasolen och resan gav det nioåriga stoet viktiga erfarenheter.

– I Florida är det tuff konkurrens, ganska massivt hindermaterial och stora banor. Det kräver mycket hoppning av dem att tävla där, och även om resultaten där kanske inte var precis som man hoppades på där så kan jag i efterhand nu se att det var väldigt lärorikt.

Det finns mycket scoop och mycket hoppning i henne men hon har behövt lite tid att växa in i alltihop.

Efter fredagens tredjeplats bygger hon nu vidare mot femstjärniga starter under försommaren.

– Det är en häst med väldigt mycket kvalité. Det finns mycket scoop och mycket hoppning i henne men hon har behövt lite tid att växa in i alltihop. Det känns verkligen som en häst för framtiden, säger Petronella Andersson.

I fredagens 1,50-hoppning var Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtgaele (äg: Jennifer Carmichael, Malin Sköld Invest Ab) också placerade med en tiondeplats.


Resultat:

St.Tropez, Frankrike, – internationell hoppning
1,50-hoppning med omhoppning: 1) Penelope Leprevost, Frankrike, Gfe Candy de Nantuel, 0+0 fel, 41.06 sek 2) Max Routledge, Storbritannien, Janeiro, 0+0 fel, 43.44 sek 3) Petronella Andersson, Sverige, Opaline de W&S, 0+0 fel, 43.7 sek 10) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Kalinka van de Nachtgaele, 1 fel, 79.56 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Övriga startlistor och resultat för helgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt