Annons
Annons

Ny succé för Wilma: ”Ännu en svensk hävdar sig i världseliten”

Wilma Hellström och Quinti von Hof vid Falsterbotävlingarna 2022, på sin resa mot världstoppen.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Wilma Hellström och Quinti Von Hof slutade tvåa i Grand Prix i Fontainebleau över hinder på 1,55 och visade på nytt internationell toppklass. – Allt känns ganska idealiskt just nu, jag är så himla tacksam, säger den senast tända svenska stjärnan i ryttarvärlden.

Hon var först ut i omhoppningen med 14 ekipage och jagades bland annat av fartkungen Julien Epaillard. När samtliga ridit i mål var det bara den franska ringräven Roger Yves Bost som var dubbelt felfri och snabbare än Wilma och Quinti von Hof.

– Det är bara andra gången jag rider mot klockan och jag trodde kanske inte att vi skulle vara så snabba. Men han har ju väldigt stor galopp och utomhus passar oss väldigt bra för då kan jag använda hans kvalitéer, och ja det gick undan, säger Wilma Hellström.

Han har ett hjärta av guld, jag är så, så nöjd. Så himla härligt.

Hon har ridit Quinti von Hof sedan november 2021. Efter fredagens tredjeplats i 1,50-hoppningen och söndagens andraplats i GP 1,55-hoppning har hon fått två starka kvitton på att hon samtidigt som hon etablerat sig själv i världseliten också tagit fram och utvecklat två internationella topphästar. Det handlar om Cicci BJN som hon slutade fjortonde med vid världscupfinalen, och söndagens GP-tvåa.

– Helt beredd på att han skulle göra det så här bra den här helgen var jag kanske inte. Jag var så otroligt nöjd redan i fredags och nu det här. Det tar ju tid att utveckla hästar men nu har allt har fallit på plats och vi har verkligen hittat det rätta systemet. Och han har ett hjärta av guld, jag är så, så nöjd. Så himla härligt, säger Wilma Hellström.

Wilma Hellström har nu flera internationella topphästar. Cicci BJN är en av dem.

Foto: Matilda Ahlberg


Förbundskapten Henrik Ankarcrona är inte förvånad över framgångarna.

– Det är otroligt roligt, men inte förvånande överhuvudtaget. Hon får resultat av den långsiktiga plan hon har haft och vi har ännu en svensk ryttare som hävdar sig i världseliten, säger han.

Det är bara så himla kul att man kan hålla på med detta. Och jag är bara så glad att hela teamet får betalt för allt jobb.

Det är ingen tvekan om att Wilma Hellström är inne i ett skönt flow i sin karriär just nu, men 30-åringen från västkusten tar inget för givet.

– Det kanske är så att jag är etablerad i världseliten nu men det är inget jag tänker på. Det är bara så himla kul att man kan hålla på med detta. Jag är så glad att hela teamet får betalt för allt jobb, Madde och Lisa som jobbar hos mig, Angelica och Marlon som alltid stöttar och mamma som är med här den här helgen. Man ska vara väldigt tacksam över allt, säger Wilma Hellström och nämner bland andra landslagskollegan och nära barndomsvännen Angelica Augustsson Zanotelli och hennes man Marlon.

Det har varit en toppenhelg i Fontainebleau. Inte en enda bom har fallit på tävlingshelgen där hon senast var som ponnyryttare 2006.

– En riktig nostalgitripp har det varit, och så bra det blev, säger dagens GP-tvåa Wilma Hellström.

Resultat:

Fontainebleau, Frankrike – internationell hoppning
1,50-hoppning med omhoppning: 1) Roger Yves Bost, Frankrike, Cassius Clay VDV Z, 0+0 fel, 35.24 sek 2) Wilma Hellström, Sverige, Quinti von Hof, 0+0 fel, 36.31 sek 3) Reynald Angot, Frankrike, Chrome D´Ivraie, 0+0 fel, 36.54 sekunder

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt