Annons
Annons

Wilma glänste med stjärna nummer två: ”Största och bästa utomhus”

Wilma Hellström och Quinti von Hof i Falsterbo 2022.

Foto. Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Just hemkommen från livets första världscupfinal slutade Wilma Hellström trea i fredagens 1,50-hoppning i franska Fontainebleau tillsammans med framtidshästen Quinti von Hof. – Han var så himla duktig, säger en mycket nöjd Wilma.

Ekipaget har tidigare varit topp elva inomhus på femstjärnig 1,55-nivå men fredagens pallplats, efter världsryttarna John Whitaker och Harrie Smolders, i fyrstjärnig 1,50 värderar hon högt.

– Utomhus var definitivt både det svåraste och bästa han har gjort. Det var en väldigt teknisk bana och över 70 starter så jag är jättenöjd med honom, säger Wilma Hellström om Quinti von Hof.

Cicci BJN är hästen som tillsammas med Wilma slutade på 14:e plats i världscupfinalen och är stallets längst komna stjärna just nu. Quinti von Hof har följt med henne på topptävlingar runt om i Europa och nu visade han på nytt framfötterna i toppkonkurrens.

– Han har varit väldigt jämn och har otroligt mycket kvalitet och det är så himla roligt att han utvecklas hela tiden, säger Wilma Hellström.

Det är väldigt mycket av allt. Han är inte den lättaste att manövrera, inte som Cicci där man i princip tänker något och så händer det.

Quinti von Hof är en häst med mycket kraft, energi och utstrålning.

– Det är väldigt mycket av allt. Han är inte den lättaste att manövrera, inte som Cicci där man i princip tänker något och så händer det , men han vill ju så otroligt mycket och det är ju så kul just att man känner att man kan justera och förbättra.

Erfarenheten du fått under året i världscupen, och i finalen, med Cicci, har du haft nytta av den även med Quinti von Hof?

– Ja men det skulle jag nog säga. All erfarenhet är ju bra erfarenhet och det har ju gett otroligt mycket. Det är ju många snabba beslut man ska ta och då är erfarenhet väldigt värdefull, säger Wilma Hellström.

Cissi har kommit hem från USA och är väldigt nöjd med livet.

För Quinti von Hof väntar Grand prix på söndag i Fontainebleau och sedan trestjärnig tävling på Sentower Park

– Sedan får vi se, förhoppningsvis lite större uppgifter.

Det kanske finns de som undrar hur Cicci mår nu efter världscupfinalen?

– Cissi har kommit hem från USA och är väldigt nöjd med livet. Inte så nöjd med att vara hemma när vi åkte ut på tävling men nu behöver hon så klart ha det lite lugnt, säger Wilma Hellström som just nu har ett härligt flyt i hoppsportkarriären.

Resultat:

Fontainebleau, Frankrike – internationell hoppning
1,50-hoppning med omhoppning: 1) John Whitaker, Storbritannienn, Equine America Unick du Francport, 0+0 fel, 36.72 sek 2) Max Kühner, Österrrike, Up too Jacco Blue, 0+0 fel, 37.27 sek 3) Wilma Hellström, Sverige, Quinti von Hof, 0+0 fel 38.53 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Cheval-TV sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt