Annons
Annons

Utökad satsning på unga talanger på LGCT Stockholm

Lövsta Future Challenge och LGCT Stockholm fortsätter sitt samarbete för att främja framtidens stjärnor inom ridsporten. Tävlingarna på Stockholms Stadion inkluderar i år en ny internationell satsning för sjuåriga hopphästar.

Tävlingarna avgörs den 16-18 juni och kommer förutom de femstjärniga GCL- och GCT-tävlingarna att innehålla klasser för både unga hästar och unga ryttare.

- Dagens unga hästar och ryttare är ju ridsportens framtid, och det är så viktigt att de får möjlighet att både inspireras, skaffa erfarenhet och rutin vid internationella tävlingar på toppnivå. Därför vill vi nu öppna upp den internationella LFC-tävlingen även för unga hästar - på anrika Stadion när Stockholm är som allra vackrast!, säger Antonia Ax:son Johnson, grundare Lövsta Future Challenge.

Lövsta Future Challenge arrangerar i samarbete med Stockholm Horse Week internationella tävlingar både för unga hopphästar och för U25-ryttare. En unik möjlighet för såväl de unga sjuåriga hästarna, som för de unga ryttarna, att samla värdefull erfarenhet i en internationell miljö.

Premiär för Lövsta Future Challenge International Young Horses

Under tävlingarna 2023 kommer 30 sjuåriga hästar till start i Lövsta Future International Young Horses varav 20 platser erbjuds till de ryttare som startar de femstjärniga klasserna under helgen och tio platser tas ut av landslagsledningen i hoppning och tilldelas svenska ekipage.

Det ska bli spännande att både ta ut ekipagen och att få se dem tävla i en så prestigefylld internationell miljö som LGCT Stockholm.

Uttagningen baseras på ekipagens resultat och förmåga att prestera jämna resultat på tävlingar av internationell karaktär, där särskild vikt läggs vid ekipagets utvecklingsmöjligheter.

Världens högst rankade U25-ryttare återvänder till Stadion

I årets upplaga av Lövsta Future Challenge International U25 kommer 22 av de högst rankade U25- ryttarna i Europa att bjudas in, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare.

- Det betyder mycket att tidigt få rutin från de stora arenorna. Lövsta Future Challenge International ger oss nu möjlighet att erbjuda ovärderliga erfarenheter för så väl våra unga lovande ryttare som hästar. Det ska bli spännande att både ta ut ekipagen och att få se dem tävla i en så prestigefylld internationell miljö som LGCT Stockholm, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten svenska hopplandslaget.

LGCT Stockholm samlar världens bästa ryttare som tävlar individuellt i den prestigefulla touren Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League. Stockholm Horse Week kompletterar programmet och samarbetet med Lövsta Future Challenge går helt i linje med arrangörens vision om att vara ett evenemang med fokus på unga talanger och toppsport.

Mer information om Lövsta Future Challenge International hittar du HÄR. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetterna släppta

Biljetter till LGCT Stockholm finns via ticketmaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt