Annons
Annons

Briljant säsongstart av Malin – totaltvåa när GCT Mexiko väntar

Malin Baryard-Johnsson jagar ny GCT-seger tillsammans med H&M Indiana.

Foto: Stefano Grosso/LGCT

Malin Baryard-Johnsson har börjat året på Global Champions Tour med en fjärde- och en åttondeplats. Inför tourens tredje deltävling är hon med det hack i häl på totalledaren Maikel van der Vleuten.

Efter premiären tar den världsomspännande touren traditionsenligt fart på andra sidan Atlanten. Förra veckan var man på Miami Beach och nu har världseliten dragit vidare till Mexiko City för nästa kamp.

För vinnaren av GCT GP Mexiko City finns mycket i potten; en dryg miljon kronor, guldbiljett till årets Super-GP vid säsongsavslutningen i Prag samt 40 p att lägga till på totalrankingen.

GCT GP Mexiko avgörs 13.00 lokal tid, söndagen 23 april.
Klassen sänds av Expressen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., GCT-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lagtävlingen GCL avgörs över två omgångar med start 12.15 lokal tid, fredagen 21 april. Klassen sänds av Expressen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och GCT-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Övriga klasser under helgen sänds av GCT-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Svenska ryttare vid GCT Mexiko City

  • Malin Baryard-Johnsson med H&M Indiana (äg: Stuteri Arch) och Harley Davidson (äg: Beatrice Ekberg).
  • Henrik von Eckermann med Calizi (äg: Dufour Stables AG) och Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC).
  • Linda Heed med Decurio (äg: Vattle AB) och Laurien van Orshof (äg: Stall Heed AB).
  • Evelina Tovek med Moeboetoe V/D Roshoeve (äg: Gregor Tovek) och Azaria Dinero (äg: Susanne Tovek)


Malin Baryard Johnsson slutade fyra totalt i GCT 2022 och i år har hon i ett tidigt skede något ännu bättre på gång. Hon ligger nu tvåa i totalen, bara ett poäng bakom ledaren Maikel van der Vleuten som även han finns på plats vid GCT i Mexiko.

Henrik von Eckermann slutade elva i GCT GP Miami efter fyra fel med Calizi. Världsettan, dubbla världsmästaren och nyblivna världscupfinalvinnaren höll dock ändå i segerformen med en vinst i fredagens 1,60 hoppning och kommer till helgen i Mexiko med fortsatt form.

Linda Heed gör sitt andra år på touren och rider i år i samma lag som Henrik von Eckermann och Evelina Tovek. Individuellt slutade hon på plats 54 på totala rankingen under sitt debutår, där hon två gånger om slutade på trettonde plats som bäst. Hon kommer närmast från en 31:a plats i GCT GP Miami.

Evelina Tovek, mångårig ryttare på touren, gjorde femstjärnig debut med Azaria Dinero vid GCT Miami och slutade med fyra fel på en fin niondeplats i GP.

Motståndet är som vanligt starkt. Förra veckans vinnare Katrin Eckermann är på plats och det är också bland andra Daniel Deusser, vinnaren av Super-GP 2022, och hans tyske landslagskollega Christian Ahlman som vann två GP på touren under förra året.


Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning GCT 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt