Annons
Annons

Fortsatt satsning på Höj din nivå

Foto: Roland Thunholm

Satsningen Höj din nivå som lanserades förra året fortsätter även under 2023. Det är till för alla ponny- och childrenryttare som vill satsa mot SM.

Förra året lanserade hoppkommittén och landslagsledningen projektet Höj din nivå. Bakgrunden och syftet med projektet är öka kunskapen om träning, tävling och allmän hästkunskap för att stärka och utveckla ponny- och ungdomssporten. Höj din nivå är öppet för alla och vänder sig framför allt till ponny- och childrenryttare, med föräldrar och tränare, som tävlar nationellt och har som mål att rida SM.

– Vi vet att många efterfrågar både kunskap och guidning i den här fasen. Genom Höj din nivå kan vi ge ytterligare stöd och möjlighet till utveckling för målgruppen som är på väg upp på en högre nivå, med ex. SM som mål, säger Niklas Jonsson, ordförande i Hoppkommittén.

– Vi har många ambitiösa och duktiga ponny- och childrenryttare runt om i Sverige och vill med projektet få en möjlighet att fånga upp fler tidigare och kunna bidra med teoretisk kunskap, tävlingsklasser som motsvarar SM-nivå och även en mötesplats med representanter från Hoppkommittén och landslagsledningen, förklarar Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children.

Projektet Höj din nivå, kommer under våren att genomföras på fyra tävlingsplatser:

Utomhus-SM, som projektet syftar till för deltagarna, rids hos Sundbyholms HCRF vecka 32.

Höj din nivå består dels av en kunskapsträff med fika och föredrag om träning, tävling samt allmän hästkunskap, dels en tävlingsklass som motsvarar en ordinarie SM-klass för att ge ryttarna en möjlighet att förbereda sig inför ett SM. Representanter från hoppkommittén/landslagsledningen kommer finnas på plats och givetvis finns möjligheter till frågor och samtal.

Att delta i Höj din nivå på respektive tävlingsplats är helt kostnadsfritt utöver ordinarie anmälningsavgift till klassen. Vinnarna i respektive klass erhåller ett special-gehäng från Svenska Ridsportförbundet. Det är frivilligt att delta i klassen, man kan välja att enbart vara med på frukostmötet.

För mer information

Anna-Clara Pettersson, projektledare, anna-clara.pettersson@ridsport.se

Niklas Jonsson, ordförande i Hoppkommittén, torsjogard@hotmail.com

Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny & children, sofia.bengtsberg@ridsport.se

Publicerad:

Aktuellt