Annons
Annons

Höga Kustens Sportryttare satte segerpunkt i Folksam Ponnyallsvenska premiäromgång

Höga Kustens SF vann omgång 1 av Folksam Ponnyallsvenska Zon Polar. Från vänster Thindra Silfversten, Wilma Tjälldén, Lea östman och Selma Påhlsson.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Samtliga sex zoner har nu tagit första steget mot finalen på Strömsholm. – Jag är så stolt över mina lagkamrater och tacksam över att få rida i laget tillsammans med dom, säger Selma Påhlsson från vinnarlaget Höga Kustens SF.

Det krävdes ingen omhoppning för vinst men det var en tuff fajt in i det sista. Både dagens tvåa, Vindelns Ridsklubb, och Gävle Ryttarsällskap hade chansen att få till en omhoppning med en felfri sista ryttare men till slut var Höga Kustens Sportryttare ensamt felfria i grundomgången och segern var klar.

– Det var så nervöst att vänta, men så kom de springande och sa att vi vann! Då kändes det så klart väldigt roligt. Jag gjorde det lite nervöst för de andra med mitt nedslag men de andra gjorde det så superbra så det räckte ju, säger Selma Påhlsson.

Efter första omgången av tre är de hennes lag som ligger bäst till för att knipa en av zonens två finalbiljetter till Strömsholm.

En så rolig upplevelse. Just att stötta varandra och samarbeta i laget.

Skulle ställningen stå sig blir det i så fall klubbens första.

– Det är ju vårat mål och det skulle betyda så himla mycket om vi kom dit. Men vi ska också ha kul på resan dit så klart.

Hur kul är det att rida Folksam Ponnyallsvenska?

– En så rolig upplevelse. Just att stötta varandra och samarbeta i laget. Spännande och nervöst är det så klart men vi har ett så jättebra lag och att få vara med i det med de andra är ju så superkul, säger 15-åriga Selma Påhlsson efter premiärsegern på Högbo Ridklubb i Sandviken.

I det vinnande laget ingick förutom Selma Påhlsson och MBF Sprintino också Wilma Tjälldén och FH. Contador, Lea Östman och Athenas Bergling samt Thindra Silfversten och Esperando SK.

Fullständiga resultat omgång 1 Zon Polar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat i Folksam Ponnyallsvenska omgång 1

Zon Polar:
1) Höga Kustens SF
2) Vindelns RK

Zon Nord:
1) Equality Riders
2) Jump Club RF

Zon Central:
1) Runstens Equestrian
2) Stora Wäsby FK

Zon Öst:
1) Wetterbygdens HK
2) Vetlandaortens RF

Zon Väst:
1) Trollhättans SR
2) Harplinge RK

Zon Syd:
1) Flyinge RF
2) Tolleholms RF

Totalställning efter omgång 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tävlinsplatser och datum för omgång 2 och 3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så går det till:

I Folksam Ponnyallsvenska, också lag-SM, rids omgång 1 i Lätt A, omgång 2 i Lätt A+ 5 cm och omgång 3 i Msv B. Varje lag består av tre eller fyra ryttare och de tre bästa totala resultaten räknas. Om laget har fyra ryttare ska det innehålla minst två kategorier.

De två bästa lagen i varje zon efter omgång tre går vidare till final på Strömsholm, första veckan i juni, där slutliga medaljörer koras.

Fullständiga regler Folksam Ponnyallsvenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt