Annons
Annons

Douglas Lindelöw GP-tvåa med framtidshästen

Douglas Lindelöw har stora plaener för Charlie´s Way. Här under tävlingarna i Falsterbo 2022.

Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Han och Charlie´s Way slutade tvåa i Grand Prix i italienska Gorla Minore och fick en flygande start på EM-året 2023. – I mitt huvud finns en mästerskapsplan, men det är långt kvar, vi är bara i april, säger Douglas Lindelöw.

Det var en helg som passade fint ihop med mästerskapsplanen. Tredjeplats i fredagens 1,50-hoppning och så tvåa i söndagens Grand Prix över hinderhöjden 1,55. Vann före Lindelöw gjorde Steve Guerdat, Schweiz.

– En jättefin helg där han hoppat väldigt bra, och på EM-underlaget gräs också. Det kändes bra, säger Douglas Lindelöw.

Han har haft Charlie´s Way (äg: Stall Fulltofta) sedan hästen var fem år och känner honom väl.

– Han är tio i år och jag tycker han ligger bra med på nivån. Han blir tryggare och tryggare. Har otrolig kapacitet, är lyhörd och kan gå många rundor. Har stadigt humör också, komplett tycker jag, säger Douglas Lindelöw.

Alla planer man har måste så klart synka med förbundskaptenens, men mästerskap är så klart tankar jag har.

Han red senast mästerskap vid EM 2021 i Riesenbeck och slutade då på tjugonionde plats. Han var också med och tog silver med Sverige på EM i Göteborg 2017. 2023 avgörs EM i Milano mellan 29 augusti och 3 september.

– Alla planer man har måste så klart synka med förbundskaptenens och man ska ju vara i bra form nog och allt annat sånt, men mästerskap är tankar jag har, säger Douglas Lindelöw.

Planen för nästa tävling och steg är ännu inte helt klar.

– Det finns många fina tävlingar i vår och sommar, vi ska bygga upp i den takt som passar bäst, säger söndagens GP-tvåa Douglas Lindelöw.

Fler svenskar var i fin form under söndagen. Marcus Westergren slutade tvåa i en 1,45-hoppning i italienska Arezzo tillsammans med Dagada des Grevis (äg: Lotta Finnhammar), just före Peder Fredricson och H&M Bahia (äg: Bahia Group). På femte plats i samma klass fanns Jens Fredricson och Diarado´s Rose Elith (äg: Lövsta Stuteri).

Fullständiga resultat i Gorla Minore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat i Arezzon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt