Annons
Annons

Supermotiverad Sara satte dubbel segerpunkt på 2023

Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack avslutade 2023 med segerjubel.

Foto: Arkiv

Foto: Hippo Foto Media/Dirk Caremans

Hon har höjt ribban för både sig själv och hästarna. I Strzegom fick hon ett briljant kvitto på att hon är på rätt väg - med EM-hästen Dynamite Jack och framtidsstjärnan Dinathia tog hon hem segern både i CCI4*S och CCI3*L.
– Dubbelvinst! Otroligt härligt, det är inte så ofta, säger Sara Algotsson Ostholt.

Med en dressyr på 29,9 straffpoäng och en felfri terräng på hinder och tid hade hon och Dynamite Jack knappt sex straffpoäng, och i och med det drygt ett nedslag, tillgodo på franske Maxime Livio inför söndagens avslutande banhoppning i CCI4*L

– Och så rev jag första där jag red iväg honom lite, men sedan gjorde han det väldigt bra, jag är väldigt, väldigt glad, säger dubbelvinnaren från en hästlastbil full av segerglädje.

Ja, fantastiskt, vad ska man säga mer än hurra, otroligt skönt att ha med sig detta i vinter.

Hon klättrade till ledarplats inör avgörandet tack vare en fenomenal terrängritt.

– Han var så superfin! Så positivt på hugget och så rak och fin på alla linjer. Jag kunde rida precis på de steg jag hade planerat, han var väldigt ridbar, säger Sara Algotsson Ostholt.

Och som om inte en seger vore nog så slog alltså också Dinathia till med vinst i sin debut i CCI3*L.

– Ja, fantastiskt, vad ska man säga mer än hurra, otroligt skönt att ha med sig detta i vinter, säger dagens blågula storstjärna.

Jag har tänkt hela året och även förra året att nu SKA jag bli bättre och nu känner jag att jag har hittat en råd tråd i hur jag verkligen ska nå dit.

Att säsongen 2023 slutar i framgångens tecken är ingen tillfällighet.

– Jag har tänkt hela året, och även förra året, att nu SKA jag bli bättre och nu känner jag att jag har hittat en råd tråd i hur jag verkligen ska nå dit. Jag har känt att hästarna kan mer än vad jag har fått ut men nu är jag på rätt väg, säger Sara.

Hon har lagt tid på den egna fysiken och att bli starkare själv är en av faktorerna bakom känslan av lyft. Utöver de hon redan har är också nya träningssamarbeten etablerade, och fler ska det bli.

Therese Nilshagen har hjälpt mig och jag har också engagerat Elisabet Lundholm igen. Vi har ett bra samarbete och hon känner mig väl, hon vet vad jag kan och vad jag inte kan.

Jag sa till honom att du behöver bara få mig att hoppa 1,35… Detta känns supertaggande måste jag säga, väldigt mycket positiv energi.

Och det är inte slut där. Rolf-Göran Bengtsson kommer in som hopptränare.

– Jag sa till honom att du behöver bara få mig att hoppa 1,35… Det ska bli väldigt kul! Detta känns supertaggande måste jag säga, väldigt mycket positiv energi, säger Sara.

Att Dynamite Jack, som vid Europamästerskapet i Haras du Pin slutade 37:a på sitt första mästerskap, fick avsluta säsongen med toppenkänsla i CCI4*S känns perfekt.

– EM var det största han gjort och det kändes viktigt att gå ner en nivå. Just att ”leka lite” och att han får vara nöjd och glad. Man måste ju alltid fortsätta att bygga upp och det är inte alltid det innebär att gå upp i klasserna. Eftersom EM gick så tidigt i år så fanns det sedan tid att göra en tävling till och få mer erfarenhet. NU känner jag mig väldigt nöjd och färdig med 2023 för hans del, säger Sara Algotsson Ostholt.

Paris…det klart att det skulle vara väldigt, väldigt kul att vara med.

Och för ryttaren som tillsammans med Vega vann ett OS-silver 2012 finns det ett olympiskt 2024 att blicka fram emot.

– Paris…det klart att det skulle vara väldigt, väldigt kul att vara med. En stor hästnation med genuint intresse och erfarenhet. Väldigt, väldigt fint, säger Sara Algotsson Ostholt.

Svensk seger blev det också i CCI4*L genom Christoffer Forsberg och Hippo´s Sapporo. Aria Ramkali, som är med i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang, slutade fyra i CCI4*S med Flanders.

Fullständiga resultat Strzegom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se tävlingen på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt