Annons
Annons

Lärorik helg för ryttarna - fälttävlans Nations Cup i Boekelo avslutad

Nations Cup-tävlingarna i Boekelo har avgjorts under helgen och det avslutar därmed säsongen förä fälttävlansryttarna. För svensk del blev det stolpe ut med laget, men många ljusglimtar för framtiden.
- Det var en väldigt lärorik helg, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det svenska laget inledde lite i motvind med en sjundeplacering efter dressyren i säsongsavslutningen för fälttävlans Nations Cup 2023.

Efter en uteslutning i terrängen och ett ekipage med hinderfel efter en oturlig utspringning på ett av vattenhindren halkade den ner till åttonde placering, vilket även var slutresultatet efter att även hoppmomentet var avgjort.

Bäst lyckades Louise Romeike och den fortfarande relativt orutinerade Caspian 15, en 9-årig valack som förbundskapten Fredrik Bergendorff tror stenhårt på för framtiden.

- Louise gjorde en superbra tävling med Caspian, hästen är fortfarande lite grön och behöver mer tid men den lärde sig jättemycket och slutade på en fantastisk fin placering. Den har fantastisk kvalitet och är precis en sån blivande sjärna som vi behöver i det svenska laget, säger Fredrik.

Louise Romeike och framtidshästen Caspian 15 lyckades bäst av de svenska ekipagen i Boekelo.

Felfritt inom tiden för Malin Josefsson

Näst bästa svensk blev Malin Josefsson med Golden Midnight, som efter lite blygsamma 40 straff i dressyren slog till med felfritt inom tiden i den krävande terrängen och slutade på 38:e plats i det 112 ekipage stora startfältet.

- Malin Josefsson red en riktigt stabil terräng och hade väl hoppats på att stanna på sina dressyrstraff men så fick hon med sig sista bommen i hoppningen, som egentligen var en riktigt stark runda.

Den tredje lagryttaren som fullfäljde och vars resultat därmed fick räknas in i det totala lagresultatet var Amanda Andersson, som fortfarande är young rider och gjorde sin första långa 4*-iga klass med sin Jersey.

- Amanda lär sig jättemycket för varje tävling och kommer komma starkt nästa år. Terrängen var jättefin men det var en kombination där hon tappade lite energi. Annars såg det väldigt bra ut, snabb också så det var synd, men vi sätter det på lärokontot.

För laget har det generellt varit lite stolpe ut under säsongen, något som har märkts på resultatlistorna.

- Jag skulle vilja ha tre snabba terrängritter utan hinderfel i laget men vi får två vilket är lite så det har varit den här säsongen. Det är inte dåligt alls men vi skulle behöva en till bra terräng för att vara lite mer konkurrenskraftiga, säger Fredrik.

Resultat Nations Cup Boekelo:

1. Frankrike, 97,8
2. Storbritannien, 111,2
3. Belgien, 129,0
8. Sverige (Louise Romeike/Caspian 15, Malin Jofesson/Golden Midnight, Amanda Andersson/Jersey, Frida Andersen/Stonehavens Baby Blue) 154,5

Resultat individuellt:

1. Nicolas Touzaint/Diabolo Menthe, Frankrike, 25,4
2. Lara de Liedekerke-Meier/Ducati d'Arville, Belgien, 28,6
3. Rosalind Canter/MHS Seventeen, Storbritannien, 28,6
11. Louise Romeike/Caspian 15, Sverige, 34,5
38. Malin Josefsson/Golden Midnight, Sverige, 44,4
73. Amanda Andersson/Jersey, Sverige, 75,6

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska fälttävlanslandslaget sponsras av Stora Enso

Publicerad:

Aktuellt