Annons
Annons

Tror starkt på ungdomarna inför EM: ”Vet vad de har i sig”

Från vänster Amanda Andersson, Wilma Nyhlén, Wynja Eriksdotter Rubin, Signe Kvarnstrand och Anna Evertsson Svane på väg till invigning av ungdoms-EM i fälttävlan 2023

Foto: Privat

Ungdomsryttarnas EM i fälttävlan avgörs i italienska Montelibretti 14-17 september och för Sverige finns fyra Young Rider och en junior på plats. Det är en trupp landslagsledaren gillar.
– Jag vet vad de har i sig och de börjar få erfarenhet på den här nivån, säger Viktoria Carlerbäck.

Samtliga fem svenska hästar gick igenom onsdagens veterinärbesiktning utan frågetecken och i och med det kan YR-laget bestående av Amanda Andersson och Double Carat, Wilma Nyhlén och Stinger, Anna Evertsson Svane och Elektronik samt Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata börja göra sig redo för torsdagens mästerskapsstart, precis som juniorduon Signe Kvarnstrand och Allan V som startar individuellt.

– Allt känns fint så här långt. Alla arbetar på med dressyren på det sätt som passar dem bäst och vi ska göra vårt allra bästa för att inte ge bort något överhuvudtaget i dressyren, säger Viktoria Carlerbäck.

Det är varmt som skam, långt över 30 grader. Men det är lättgalopperat och platt natur så jag tänker mig inte att det ska vara ett bekymmer.

Mästerskapet för young rider avgörs i CCI3*L och mästerskapet för juniorer i CCI2*L. På söndag, 17 september, väntar avslutande banhoppning och medaljutdelning men dessförinnan handlar det om dressyrmomentet som rids torsdag och fredag och terrängmomentet på lördag.

Amanda Andersson och Double Carat tog SM-guld för young rider 2023 och är nu redo för Europamästerskap.

 

– Det är varmt som skam, långt över 30 grader. Men det är lättgalopperat och platt natur så jag tänker mig inte att det ska vara ett bekymmer. Terrängen är vår starkaste sida, säger landslagsledare Viktoria Carlerbäck.

Man behöver vara riktigt fokuserad hela vägen och inte skänka bort någonting någonstans. En tuff utmaning men fin.

Och hindermässigt finns det en hel del att ta sig an för de blågula ungdomarna vid tävlingens mest avgörande moment på lördagen.

– Fyra vattenhinder finns det och också tekniska frågor. En coffin som kommer tidigt i banan och också lite linjer att ta sig an. Vi har tre sneda häckar i lite nerförsbacke och det är ett hinder som kommer att kräva precision. Man behöver vara riktigt fokuserad hela vägen och inte skänka bort någonting någonstans. En tuff utmaning men fin, säger landslagsledaren Viktoria Carlerbäck.

De har erfarenheten och vi ska rida smart. Och vara redo på söndag när det avgörs

Det är förväntan i luften både för både individuella junioren Signe Kvarnstrand och för laget med young riders inför mästerskapet som väntar.

– Signe har gjort jämna och fina resultat. För medalj behöver man helst sluta på runt 27 straffpoäng och det har hon kanske inte vara helt nere på men en placering på topp 10 är inom ramen för rimliga förhoppningar.

– Laget kan man ha stora förhoppningar på. De har erfarenheten och vi ska rida smart. Och vara redo på söndag när det avgörs, säger landslagsledare Viktoria Carlerbäck.

Fullständiga startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse/FEI-tv sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startnummer och starttider dressyr

Young rider:

7. Wilma Nyhlén och Stinger, torsdag 15.42
19. Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata , torsdag 17.16
36. Anna Evertsson Svane och Elektronik, fredag 16.17
48. Amanda Andersson och Double Carat, fredag 17.51

Det svenska laget har startnummer 7 av 7 nationer till start.

Junior:

44. Signe Kvarnstrand och Allan V, fredag 08.32

Startnummer och starttider lördag, terräng:

Young rider:

7. Wilma Nyhlén och Stinger, 14.18
19. Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata , 14.51
36. Anna Evertsson Svane och Elektronik, 15.39
48. Amanda Andersson och Double Carat, 16.15

Junior:

44. Signe Kvarnstrand och Allan V, 11.39


Publicerad:

Aktuellt