Annons
Annons

Vinnarna av Stora Enso Riksmästerskap i fälttävlan

Foto: Josefine Friberg

I helgen avgjordes finalen av Stora Enso Riksmästerskap i fälttävlan i Flyinge. Överst på prispallen i de bägge klasserna stod smått förvånade Julia Oskarsson, CCN2* och Ebba Nilsson, H100.

Julia Oskarsson har som mål att kvala till junior-EM. Därför letade hon och hennes mamma efter 2-stjärniga tävlingar där hon och hästen, Jack Sparrow kunde samla erfarenheter och bygga upp rutiner.
- När vi såg att Stora Enso gått in och sponsrat en tävling blev vi glada. Vi tycker det är jättekul att en stor organisation väljer att stötta fälttävlan. Så vi ville supporta den, säger Julia.

Julia Oskarsson och Jack Sparrow.
Citatikon

- Jag tänkte, nu satsar vi allt, han älskar terrängen

Väl på plats gick det bra, men vinstvittringen kom först på slutet.
- Dressyren gick lite sämre än vi hoppats och han var ganska spänd. Men det var ett bra intryck och vi skulle ändå bara ha kul. Hoppningen kändes mycket bra. Bästa känslan vi haft i tvåstjärnig, men tyvärr en bom, vilket var trist, säger Julia.

Efter att ha blivit trea både i dressyren och hoppningen så låg de även trea totalt inför terrängen.
- Jag tänkte, nu satsar vi allt, han älskar terrängen, säger Julia.

Fjärde bästa tid i klassen räckte för att kamma hem guldet och titeln Riksmästare.

H100

Ebba Nilsson och La Diva. 

Foto: Josefine Friberg

En som inte heller trodde på vinst var Ebba Nilsson. Hon och La Diva har haft en tuff vår efter att hästen dragit på sig en skada. När de sedan börjat starta henne på tävlingar igen så berättar Ebba att hon varit ganska vild. Målet i Riksmästerskapet var därför att ta sig runt.
- På vägen ner skämtade jag med mamma i bilen om att jag kanske vinner. Men det skrattade vi bara åt, Säger Ebba.

Citatikon

Har man läget måste man ta det

Efter dressyren hann Ebba inte se poängställningen innan det var dags för hoppningen. Men eftersom känslan i dressyren var bra så blev det fullt fokus på en felfri runda. Vilket också lyckades.
- Efter hoppningen sa mamma att jag ligger etta i klassen och jag insåg att jag kunde vinna. Har man läget måste man ta det.

La Diva skötte sig exemplariskt i terrängen och guldet var säkrat. Även det runt omkring tävlingsbanan gjorde ett positivt intryck på Ebba.
- Det är ett jätteroligt format, trevligt mingel och intressanta föreläsningar. Ett bra sätt att få träffa och lära känna folk från andra ställen, säger Ebba.

Ebba Nilsson och Patricia Oddshammar.

Foto: Josefine Friberg

Utöver äran och rosetter så belönades Julia och Ebba med 10,000kr respektive 7000kr. Representant från Stora Enso var Patricia Oddshammar.
- Vi är glada och stolta att kunna stödja Riksmästerskapet i fälttävlan som vänder sig till bredden inom sporten. Vi hoppas att det bidrar positivt till dess utövare och på sikt får fler att intressera sig för ridsportens formel 1, säger Patricia.

Resultat Stora Enso Riksmästerskap i fälttävlan

CCN2*
1) Julia Oskarsson, Nynäshamns Ridklubb, Jack Sparrow 2) Alice Andersen, Flyinge Hästsportklubb, Calvina 3) Caroline Elgemark, Österlens Ryttarförening, That's the Point KLT

H100
1) Ebba Nilsson, Perstorps Kör- och Ryttarförening, La Diva 2) Aria Ramkali, Öveds Jakt- & Fältrittklubb, Independence 3) Zophia Zander Norell, Mariestads Ridklubb, Weine Lejonhjärta

Publicerad:

Aktuellt