Annons
Annons

Stor skara hemmaryttare på Folksam Ponny-SM i fälttävlan

Julia Oscarsson och Malibu vann Ponny-SM i fälttävlan 2021.

Foto: Pernilla Hägg

I helgen arrangerar Stora Wäsby Fältrittklubb Folksam Ponny-SM i fälttävlan i samarbete med Enköpings Fältrittklubb. Tio hemmaryttare står på startlinjen i SM-klasserna.
– Väldigt roligt, vi är en utpräglad fälttävlansklubb, säger tävlingsledare Eva Andersson.

Tre SM-klasser står på programmet; Ponny SM 1*, Inverkansmästerskap P90 14-20 år och Inverkansmästerskap P80 upp till 13 år. Av totalt 66 starter är kommer tio från Stora Wäsby Fältrittklubb.

– Det är vår tränare Lena Bredberg som är grunden till detta. Hon får fram alla de här ekipagen och får alla att tycka att detta är det roligaste som finns, hon är också grunden till att klubben har så bra stämning, säger Eva Andersson.

Det finns inget roligare än att arrangera tävlingar för barn och ungdomar. Vi har försökt göra allt lite extra.

Hemmaryttare och alla andra kommer till en arrangör som i år satsar all sin kraft på kommande mästerskap.

– Det är den enda tävlingen vi arrangerar i år. Vi tackade ja på förfrågan direkt och det finns inget roligare än att arrangera tävlingar för barn och ungdomar. Vi har försökt göra allt lite extra. På fredagen är det invigning med nationalsången och bandklippning och vi har utställare och barnhörna med käpphästbana, säger tävlingsledaren.

Arrangörsklubbarna har hyrt in sig på Nynäs Gård hos familjen Arosenius.

– Det är väldigt enkelt att arrangera tävlingar ihop med dem. De underhåller banan väldigt fint året runt och en härlig familj, säger Eva Andersson, tävlingsledare för Folksam Ponny-SM i fälttävlan 2023.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Equisport sänder live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SM-resultat 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så avgörs Folksam Ponny-SM i fälttävlan:

Dressyr och hoppning rids på lördagen 2 september och terrängen på söndagen 3 september. Ekipaget med lägst antal straffpoäng totalt koras till svensk mästare och delas medaljerna ut på söndagen.

I inverkansmästerskapen ingår stilbedömning i terrängmomentet, inga tidsfel för överskriden eller underskriden optimaltid delas ut. Inverkanspoängen från de tre stildomarna för terrängmometet räknas ihop med straffpoängen för dressyr och hoppning enligt ett beräkninssystem och därefter koras de svenska mästarna.

Regler för Ponny-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Reler för Inverkansmästerskap P 90 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för Inverkansmästerskap P80 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt