Annons
Annons

Nya medaljer delas ut i Segersjö: ”Otrolig gemenskap”

Alice Andersen på Lavendel vid Segersjös tävlingar 2020. 

European Cup samt internationell fälttävlan med mästerskapsryttare i startfältet. Fina tävlingsdagar väntar på herrgården utanför Örebro.
– Läget är väldigt bra, fantastiskt att vara igång, säger Ann Montgomery, arrangör tillsammans med familjen och en stor grupp medarbetare.

År 2000 arrangerades den första fälttävlan på Segersjö och 2003 den första internationella. Förutom för flera SM har man sedan dess stått värd för två EM för young rider, 2005 och 2021. Och i år är det dags för nästa internationella mästerskap; European Cup.

Tidsprogram för tävlingarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till livesändning på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Vi är väldigt stolta, lagen är här sedan några dagar nu och de är en otroligt härlig och familjär stämning. Lagen har en fanclub som känns enorm, säger Ann Montgomery, just innan dressyren inleddes på torsdagsmorgonen.

Förutom mästerskapet rids också internationell tvåstjärnig lång klass; CCI2*L, samt trestjärnig kort, CCI3*.

Det blågula laget i European Cup består av Sandra Gustafsson med New Cor,
Madeleine Gustafsson med Miami C , Linnea Op De Weegh Thvetus med Joli Cloud Connected, Matilda Wilhelmsson med Hot Diamond, Åsa Alsterlund med Cash in Hugo och Maya Andersson Gouveia med Shes My Master. Individuellt startar Anna Hildebrand med Kadinsky de Maretus och Tilde Borg Zeidlitz med First.

I de öppna internationella klasserna finns bland andra tidigare mästerskapsryttarna Anna Freskgård och Ebba Adnervik.

Det är ju själva hjärtat av tävlingen, jag tror vi alla är som fullblodshästar den morgonen, just att allt ska klaffa.

Terrängritten för samtliga klasser avgörs på lördagen och på Segersjö lockar den vanligtvis storpublik.

– Det är ju själva hjärtat av tävlingen, jag tror vi alla är som fullblodshästar den morgonen, just att allt ska klaffa. Spänt och nervöst så klart, så som det ska vara, säger Ann Montgomery.

William NIlsson Fryer är en av ryttarna som ofta dyker upp på Segersjö, så även 2023.

Foto: Segersjö

Och det händer mer än fälttävlan på internationell toppnivå.
– Muddy Paws tror jag blir en riktig hit. Det är hinderbana i terrängen med 400 hundar och det ska bli fantastiskt roligt, säger Ann Montgomery.

Det är fantastiskt roligt. Det är ju just gemenskapen, den betyder allt för att orka vara arrangör.

En av svensk fälttävlans äldsta arrangörer är redo att än en gång erbjuda toppsport och dela ut medaljer.

– Det är fantastiskt roligt. Det är ju just gemenskapen, den betyder allt för att orka vara arrangör. Många av de 150 funktionärerna har varit med i 23 år. Och vi har fantastiska sponsorer, utan funktionärer och sponsorer är detta omöjligt.

Hur skulle du beskriva känslan nu när det är väldigt nära att dra igång?

– Nu är det nästan som att man är ute på andra sidan. Det är så otroligt mycket förberedelser, men nu ska ju allt vara på plats. Väldigt kul att komma igång, säger Ann Montgomery.

Så här rids European Cup:

European Cup rids i CCI3* och är ett officiellt FEI mästerskap i fälttävlan för lag men tävlingsformen skiljer sig till viss del från andra mästerskap i fälttävlan. Nationslagen innehåller sex ryttare istället för fyra eller tre.
De tre traditionella momenten i fälttävlan; dressyr, terräng och banhoppning, ingår men allra först rids en lagdressyr där alla sex ekipagen i laget rider en kadrilj. Därefter rids individuell dressyr, följt av terräng och hoppning.

Publicerad:

Aktuellt