Annons
Annons

Framtidsstjärnan debuterar Nations Cup: ”Han har allt”

Louise Romeikes Caspian spås en lysande framtid. I helgen debuterar de i Nations Cup i belgiska Arville.

I helgen ingår Louise Romeike och Caspian 15 för första gången i ett svenskt lag vid Nations Cup i fälttävlan. Belgiska Arville är platsen för debuten och det är en stund som förbundskaptenen Fredrik Bergendorff väntat på.
– Jag ser fram emot det jättemycket, säger han.

Efter torsdagens inledande dressyr ligger Sverige sexa av 12 lag. Med sammanlagda straffpoängen 100, 9 är Pontus Hugosson med Zin Fire, Amanda Andersson med Jersey, Malin Josefsson med Golden Midnight och Louise Romeike med Caspian 15 bra med efter det första momentet. 4,5 straffpoäng är avståndet upp till Nya Zeeland på tredje plats. Tyskland leder på 81,4.

– Det var en bra dag, det är närmare toppen än vad vi varit i Nations Cup på ett tag, säger Fredrik Bergendorff.

Bäst individuellt är just nu debuterande Louise Romeike och Caspian 15 på plats nummer nio med 30,5 straff.

– Väldigt bra. Det är ju en häst som är oerfaren på den här nivån men som har oerhört mycket kvalité, säger förbundskaptenen.

Det är en häst som jag har väntat på i flera år. Han har allt.

Det är ekipagets debut både i Nations Cup och på fyrstjärnig nivå. Det handlar om helgen då hästen som utsågs till Morgondagens häst på Ryttargalan 2022 kliver ut i rampljuset på allvar.

– Det är en häst som jag har väntat på i flera år. Han har allt. Han är atletisk, rör sig bra, hoppar fantastiskt och i terrängen har han väldigt lätt för att gå snabbt, säger Fredrik Bergendorff.

Kan inte tänka mig någon bättre än Louise när det kommer till att guida honom till mästerskapshäst.

Men det är mycket kvar på debuttävlingen. På lördag är det banhoppning och på söndag terrängritt.

– Även om hon ligger väldigt bra till så kommer Louise att rida terrängen med tanke på framtiden. Han behöver ju lite mer tid innan han är inne i rutinerna på ett helt moget sätt och jag kan inte tänka mig någon bättre än Louise när det kommer till att guida honom till mästerskapshäst, säger Fredrik Bergendorff.

Jag vet att här springer hästarna åt sidan ganska lätt, ryttare får inte riktigt den linje de vill ha. Vi ska verkligen inte underskatta banan.

Amanda Andersson skuggar Louise efter dressyren med 30,9 straffpoäng, Pontus Hugosson ligger 51:a med 39,5 och Malin Josefsson 55:a med 40,7. Banhoppningen är nästa moment men självklart pågår redan förberedelserna på det som väntar i terrängen på söndag.

– Jag skulle säga att det är absolut tillräckligt svårt. När man går den ser den kanske ut att vara lite lättare, men jag vet att här springer hästarna åt sidan ganska lätt, ryttare får inte riktigt den linje de vill ha. Vi ska verkligen inte underskatta banan, det handlar om att ha precision, säger Fredrik Bergendorff.

Banhoppningen för Nations Cup avgörs på lördag 15.00 och terrängen på söndagen 11.00. Under helgen rids också två- och trestjärniga klasser där svenska ekipage deltar.

Fullständiga resultat och startlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till lördagens och sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning FEI Eventing Nations Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt