Annons
Annons

Trippelt guld på NM i fälttävlan: "Riktigt stark insats"

Samtidigt som EM har pågått i Frankrike har även NM gått av stapeln i Ypäjä, Finland. De svenska ryttarna kommer hem därifrån med fem medaljer.

Ponnyernas tävling var den första att avgöras i Ypäjä, Finland, där det blev lite stolpe ut för de svenska lagryttarna. Men rätt ska vara rätt och då det var tre lag som deltog blev det ändå ett brons till ponnylaget i slutändan.

- En av ryttarna fick problem i hoppningen och den andra i terrängen men det är sånt som händer, de har stöttat och peppat varandra jättebra under hela tävlingen, säger lagledare Lena Bredberg.

Guld individuellt till Madelene Gustafsson

Senior/YR-laget fick till en riktigt fin inledning på mästerskapet i den korta trestjärniga klassen och var i ledning efter dressyr och banhoppning. Men terrängbanan var något av en utmaning för ryttarna och det blev till slut ett silver i lagklassen.

Anna Freskgård har varit lagledare hela helgen som ersättare för Victoria Carlerbäck.

- Madelene och Wynja hade briljanta terrängrundor och även Nicoles runda var väldigt stark men med lite tidsfel. Terrängen var ganska knixig faktiskt, banan gick mestadels i skogen och det var inte lätt att hålla tiden. De som klarade den gjorde en riktigt stark insats, säger Anna.

För Madelene Gustafsson blev det även ett individuellt guld efter dryga 70 procent i dressyren, bara 0,8 tidsfel i terrängen och 4 fel i hoppningen.

Dubbla guld för juniorerna

Juniorlaget briljerade när de tog guld i sin tvåstjärniga klass, där Signe Kvarnstrand lyckades allra bäst och tog hem guldet även individuellt.

- Signe gjorde lysande tävling, att rida dressyren på nästan 70 procent och stanna på det är jättestarkt. Alice och Moa var också jättestabila. Lagandan har varit väldigt bra, vi har haft bra kommunikation och gått banan ihop vilket alla uppskattade. De har jättefin sammanhållning i laget och har verkligen peppat varandra vilket är kul att se. De hade gått in för att de ville ha det här guldet och det är de verkligen värda, säger Anna.

Resultat NM ponny lag 2023:

1. Finland
2. Danmark
3. Sverige (Elin Wåhlin/Evert, Stina Landh/Clongeel Chocolate, Simone Mannerling Ullen/Bettys Choice, Matilda Dahlborg/Nässlehults Nobelium RP 187)

Resultat NM senior/YR lag 2023:

1. Finland
2. Sverige (Nicole Palm/Oakvalley Quickster, Tuva Rosencrantz/Cassens Coco Valentina, Madelene Gustafsson/Miami C, Wynja Eriksdotter Rubin/Fly Away vdn Ranch)
3. Norge

Resultat NM senior/YR individuellt:

1. Madelene Gustafsson/Miami C, Sverige, 34,1
2. Hans Bauer/Praestegaardens Leopold, Norge, 38,8
3. Aada Puranen/Dior 167, Finland, 39,1

Resultat NM junior lag 2023:

1. Sverige (Moa Elofsson/Fred Astaire, Alice Klarfeldt/Anolanda D, Moa Björklund/Rozie, Signe Kvarnstrand/Allan V)
2. Norge
3. Finland

Resultat NM junior individuellt 2023:

1. Signe Kvarnstrand/Allan V, Sverige, 30,8
2. Nelli Pekkarinen/Avoca Alchemist, Finland, 35,2
3. Viivi Mikkola/Golca, Finland, 35,6

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt