Annons
Annons

Stark inledning på EM i fälttävlan i Haras du Pin

Det är dag ett av två med dressyr på EM i fälttävlan och Frida Andersén har inlett för det svenska laget med ett starkt program.

Värmen hade inte riktigt hunnit dra in över dressyrarenan när Frida Andersén äntrade banan som första svenska ekipage med Box Leo.

Efter ett program där det mesta stämde belönades hon med 33,3 straff av domarna, ett av hennes starkaste dressyrresultat i mästerskapssammanhang.

- Självklart hade jag velat ligga lite högre men det är där vi är idag och vi kan ju inte prestera över det vi kan. Så jag är väldigt nöjd, trots några små missar här och där, säger Frida efter sin ritt.

- Kan vi stanna på det här är det iallafall en fin lagpoäng! fortsätter hon.

Se hela Frida Anderséns dressyrritt i SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sofia Sjöborg briljerade i travprogrammet

Sofia Sjöborg gick in på banan med stort självförtroende tillsammans med sin Bryamolga van het Marienshof Z, och tillsammans fick de till ett alldeles strålande travprogram. Men "Belle" har inte skritt som sin favoritgångart så efter en lite tuffare del i programmet landade poängen efter dressyren på 34,2, ett stabilt ekipage för ekipaget som ser fram emot att visa vad de går för i terrängen och hoppningen.

- Jag är jättenöjd, vi fick till väldigt många bra delar i programmet och hon är ju hundra procent en terränghäst, vi ser väldigt mycket fram emot lördag, säger Sofia efter dressyren.

LÄS MER: Info och starttider för EM i Haras du Pin Länk till annan webbplats.

Lina Forsberg och Kaizen vid EM i fälttävlan i Haras du Pin, Frankrike, 2023.

Bästa svenska resultat från mästerskapsdebutanten

Sista svensken ut på dag ett av dressyrprovet i Haras du Pin var mästerskapsdebuterande individuellt tävlande Lina Forsberg. 24-åringen från Halmstad har slipat på sin dressyr tillsammans med tränare Sara Lundholm under året och det gav utdelning.

Ett i princip fläckfritt program där båda galoppombytena satt, en stötesten för Lina och Kaizen tidigare, belönades hon med 29,5 procent av domarna, vilket i slutändan var dagens sjätte bästa resultat.

- Det är helt otroligt, terrängen är fortfarande vår starkaste gren men dressyren börjar komma ikapp, säger en lyrisk Lina efter sin start.

Fullständiga resultat EM Haras du Pin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under fredagen kommer Sara Algotsson-Ostholt och Amanda Staam göra sina dressyrprogram.

Publicerad:

Aktuellt