Annons
Annons

Svenska guldkorn på utmanande avslutningsdag i Jardy

På söndagen avslutade fälttävlansryttarna FEI Eventing Nations Cup i Jardy med banhoppning. Då imponerade Amanda Staam och Frida Andersén.
– Vilka ryttare, så bra de gör det, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det svenska laget hade pallkänning efter de två inledande momenten dressyr och terräng men slutade sexa i nationstävlingen i Jardy. Frankrike vann överlägset före Belgien och segrare individuellt var Maxim Livio med Api du Libaire , som vann före Camille Lejeune med Dame Decoeur Tardonne.

– I flera delar en bra arbetsvecka där vi lärde oss mycket men där vi så klart hade velat ha med oss ett bättre resultat. Det finna fler analyser att göra och sedan lite justeringar efter det. Vi kan bättre än så här, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Som den suveräna ryttare hon är så har hon utvecklat den fantastiskt bra.

Bland flera positiva prestationer stack två ut lite extra; Frida Anderséns trettondeplats med Stonehavens Baby Blue och Amanda Staams felfria hoppning med Corpoubet AT.

– Frida har gjort ett otroligt jobb med den hästen. Det har inte alltid sett lätt ut men terrängen och hoppningen var fantastsikt fina här. Som den suveräna ryttare hon är så har hon utvecklat den fantastiskt bra och nu jobbas det vidare med dressyren, säger Fredrik Bergendorff.

Amanda Staam på Corpoubet AT avslutade starkt i Jardy. Bilden är arkiv.

Foto: Kim C Lundin

 

Vilken jäkla runda. Fantastisk häst! Hopptränare och ryttare stannade upp och bara tittade, verkligen något extra.

Amanda Staam slutade längre ner i resultatlistan efter hinderfel i terrängen men gjorde det avslutande hoppmomentet felfritt och på ett sätt som väckte uppmärksamhet.

– Vilken jäkla runda. Fantastisk häst! Hopptränare och ryttare stannade upp och bara tittade, verkligen något extra. I terrängen var hästen lite djärvare än hon förväntade sig vilket ledde till ett fel vilket var synd med både den hoppningen och en stabil dressyr, säger Fredrik Bergendorff.

Det börjar ta form och men det finns fortfarande några saker att fundera kring innan det blir definitivt.

Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack avslutade 2023 med segerjubel.

 

För tidigare mästerskapsryttarna Sofia Sjöborg och Sara Algotsson Ostholt var det en vecka med stolpe ut.

– Det var så klart lite surt att det inte gick åt vårt håll de två sista dagarna på det sättet som vi gärna vill, men då gäller det att förstå varför och sedan komma tillbaka och göra det bättre, säger förbundskaptenen.

För förbundskaptenen återstår nu de sista funderingarna innan han ska tillkännage EM-laget som åker till Frankrike och Le Pin au Haras 9-13 augusti.

– Det börjar ta form och men det finns fortfarande några saker att fundera kring innan det blir definitivt, säger Fredrik Berggendorff.

Fullständiga resultat från Jardy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt