Annons
Annons

Sara och Sofia rider fyrstjärnigt i Tyskland

Foto: Roland Thunholm

Sara Algotsson Ostholt och Sofia Sjöborg startar två hästar var vid helgens fyrstjärniga fälttävlan i Maarbach, Tyskland. Några av världens bästa ryttare antar utmaningen.

Sofia Sjöborg har med sig Bryjamolga van het Marienshof Z (”Belle”), som hon red vid VM i Italien förra året när laget ordnade kvalet till OS i Paris. Dessutom rider hon också Targa D i den fyrstjärniga klassen.

Sofia som bor i England har inlett säsongen på de brittiska tävlingarna. Under vinteruppehållet har hon tränat hästarnas styrka och kondition men också trimmat dressyren för landslagstränare Olof Axelsson. Och Sofia tycker det känns bra.
- Det är kul att jobba med hästarna och känna att de blir bättre och att vi kommer någonstans, säger hon.

Sara Algotsson Ostholt är tillbaka i hetluften och har med sig Chicuelo och Dynamite Jack. Med Chicuelo var hon nyligen elva i en trestjärnig tävling i Radolfzell, Tyskland. Det var några år sedan Sara red mästerskap och målet för året är att komma med till EM i Frankrike under sensommaren.

Den fyrstjärniga klassen i Marbach mönstrar 46 ekipage. Bland de mer namnkunniga finns Tysklands VM-ryttare Julia Krajewski och Michel Jung, Felix Vogg från Schweiz och mångfaldige mästerskapsmedaljören Andrew Hoy, 64 år, från Australien.

Sara och Sofia rider också var sin häst i den tvåstjärniga klassen, Sara rider Dinathia och Sofia har Govalent.

Tidsprogram

Dressyren i den fyrstjärniga klassen rids torsdag och fredag, terrängen går på lördag med start 12.00 och hoppningen börjar söndag 12.30.

Svenska dressyrtider CCI4*-S

Torsdag
15.15 Första start
15.22 Sofia Sjöborg/Targa D
15.29 Sara Algotsson Ostholt/Dynamite Jack

Fredag
15.46 Sara Algotsson Ostholt/Chicuelo
16.00 Sofia Sjöborg/Bryjamolga van het Marienshof Z

Publicerad:

Aktuellt