Annons
Annons

Segersjö bjuder in till trestjärnig lagtävling

Foto: Roland Thunholm

Den sista helgen i augusti arrangeras traditionsenligt Segersjödagarna med internationell fälttävlan på programmet. En extra twist i år blir lagtävlingen European Cup.

Vackra Segersjö Herrgård utanför Örebro bildar fond för terrängbanan. Här har ridits fälttävlan i många år och bland annat har EM för unga ryttare och juniorer ridits här vid två tillfällen.

European Cup har en historia som går tillbaka till de lantliga ryttarföreningarna, som fanns både i Sverige och Europa under 1900-talet. 1942 bildades Svenska Lantliga Ryttarföreningars Centralförbund, som 1993 tillsammans med Svenska Ridsportens Centralförbund, Ridfrämjandet och Svenska Ponnyföreningen bildade Svenska Ridsportförbundet.

European Cup avgörs i trestjärnig klass. Förutom de tre ordinarie momenten i fälttävlan rids ett fjärde som är avdelningsridning eller kadrilj, det vill säga hela laget rider ett program tillsammans.

Ett lag består av sex ryttare och i de övriga tre momenten räknas de fyra bästa resultaten. Det är tillåtet att starta lagtävlingen med fyra eller fem ryttare men det påverkar bedömningen i avdelningsridningen.

Förutom sex ryttare i laget kan varje nation starta med två individuella ryttare. Nationer som inte har lag får delta individuellt med tre ryttare. Sverige som värdnation får ha sex individuella ryttare.

Förutom lagklassen som är en CCI3*-S, kort trestjärnig klass erbjuder arrangören också en öppen CCI3*-S och en CCI2*-L, lång tvåstjärnig klass som ger ryttarna möjlighet att ta med ytterligare en häst till tävlingen.

Segersjödagarna erbjuder aktiviteter för hela familjen och det finns servering på plats.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Segersjöområdet från ovan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kompletta regler Pdf, 605.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Exempel på hur avdelningsridningen kan se ut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt