Annons
Annons

Fälttävlansveteranen tvåa i Sopot: ”Väldigt motiverade”

Anna Nilsson och Crottys Rock slutade tvåa i polska Spots CCI 3*-L 2023.

Anna Nilsson red sitt första fälttävlansmästerskap vid ponny-EM 1976. 47 år senare debuterade hon Crottys Rock i CCI3*- L och slutade tvåa. – Väldigt roligt, det är en av de svåraste hästarna jag har haft men just att man aldrig blir fullärd är det som inspirerar, säger Anna Nilsson.

En dressyrprocent på 34, felfri terrängritt på hinder och inom tiden samt 4 straffpoäng i hoppningen. Det var ett stabilt resultat som under söndagen tog Anna och Crottys Rock upp pallen i debuten i den trestjärniga svårighetsgradens långa format.

– Han är ju relativt orutinerad och jag är väldigt nöjd med honom. Dressyren kunde kanske varit lite bättre men terrängen var fantastiskt fin och han gjorde det väldigt enkelt. Nedslaget idag tar jag på mig och han känns också väldigt fräsch vilket också är viktigt och inget att ta för givet, säger Anna Nilsson som bara hade Ungerns Noemi Viola Doerfer före sig i resultatlistan.

Man blir ju aldrig fullärd och det är det som sporrar, det är resan med hästarna som motiverar.

Hon är född 1962, vann SM på Snogeholm 1990 och red EM i Lumühlen 1999 och i Pau 2001 samt VM i Jerez 2002.

Anna Nilsson och Luron vid Malmö City HOrse Show 2014.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån


Otaliga internationella och nationella fälttävlansstarter har passerat mellan internationella debuten 1976 och helgens andraplats i Sopot.

– Så länge jag har hälsan och tycker det är roligt så fortsätter jag. Man blir ju aldrig fullärd och det är det som sporrar mig, det är resan med hästarna som motiverar, säger Anna.

Han har ett otroligt hjärta men har också mycket flykt i sig och det jobbar vi vidare med.

Hon beskriver Crottys Rock som sin framtidshäst som nu ska få samla mer rutin på den trestjärniga nivån innan det är dags att ta nästa kliv.

– Det återstår en del grundarbete, han har ett otroligt hjärta men har också mycket flykt i sig och det jobbar vi vidare med, säger Anna Nilsson.

Hur ser planen ut framåt för er båda?

– Nu får vi hem och smälta detta lite och vart nästa tävling blir, ja det får vi se, säger fälttävlansveteranen Anna Nilsson som just tagit en ny pallplats i sin långa internationella karriär.

I CCI3*-S slutade Aria Ramkali, tillhörande Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang, fyra på 34,5 straffpoäng tillsammans med Flanders.

 

Resultat:

Sopot, Polen – internationell fälttävlan
CCI3*- L: 1) Noemi Viola Doerfer, Ungern, Serengethi, 34,7 straffpoäng 2) Anna Nilsson, Sverige, Crottys Rock, 38 straffpoäng 3) Vera Manninen, Finland, Fieldhill Fantasy, 46 straffpoäng

Fullständiga resultat i Sopot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt