Annons
Annons

Kittel och Bonamour lyfte till världscuppallen: ”Riktigt häftiga känslan”

Bonamour är tredje hästen som tar världscuppoäng tillsammans med Patrik Kittel 2023.

Foto: FEI

Med 81.340 procent satte Kittel och Bonamour personligt rekord och red hem tredjeplatsen vid dressyrens världscup i Stuttgart.
– En riktigt härlig dag på jobbet, exakt den känslan man vill ha, säger Patrik Kittel.

Han var totalledaren i den Västeuropeiska ligan inför den tredje omgången i världscupen och han åker hem med utökad ledning. Den högsta procenten någonsin med Bonamour gav tredje plats efter Isabell Werth och Nanna Skodborg Merrald.

– Det var den där riktigt häftiga känslan som man letar efter. Musiken kommer i gång och man bara ”bäm”, hästen dansar och man bara är där tillsammans. Då spelar inte betyg ett, två eller tio så stor roll egentligen, säger Patrik Kittel.

Placering sex i Grand Prix och kval på fredagen blev till plats tre när det handlade om kür, skarpt läge och utdelning av världscuppoäng på lördagen.

– Han har gått väldigt bra båda dagarna egentligen. Det var jämnt igår och han var inte långt från pallen då heller. Nu fick domarna se honom göra det bra igen och ju fler bra ritter man gör ju starkare blir man ju, säger Patrik Kittel.

Den är jäkligt cool. Jag tror man kan väcka mig klockan tre på natten och jag kan sätta den rakt av.

Piaff, passage, byten i varje och piruetter; allt satt i küren till musik av Billy Idol. En kür som den svenska världsstjärnan haft med sig under många år. Den fanns med redan med gamla stjärnan Watermill Scandic och OS i London 2012.

– Den är jäkligt cool. Jag tror man kan väcka mig klockan tre på natten och jag kan sätta den rakt av. Den är väldigt bra när det är nya hästar för jag känner den så väl så jag kan hjälpa dem hela vägen.

Man försöker ju hela tiden förbättra sig själv och förmedla något ännu bättre. Här, i Herning och Lyon så känner jag både vad gäller framridning och fokus att jag har i alla fall mer hjälpt dem än stjälpt dem.

Han är också nöjd med sin egen insats under inledningen av världscupen.

– Man försöker ju hela tiden förbättra sig själv och förmedla något ännu bättre och vad gäller küren här, i Herning och Lyon så känner jag både vad gäller framridning och fokus att jag har i alla fall mer hjälpt dem än stjälpt dem, säger Patrik Kittel.

Närmast väntar Sweden International Horse Show och Lövsta Top 10 Dressage. Dit kommer han som ledare av världscupens Västeuropeiska liga men har ännu inte tänkt så långt som till vårens final i Riyadh.

– Efter Lövsta Top 10 tar vi lite semester, sedan startar vi 2024 och så tar vi det lite efter hannd. Det är många avvägningar att göra, säger Patrik Kittel.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se tävlingarna på FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt