Annons
Annons

Patrik Kittel kvar i totalledning efter fjärdeplats

Patrik Kittel tog sig upp på världscuppallen i Lyon 2022, då tillsammans med Touchdown. I år slutade han fyra med Forever Young HRH.

Foto: Arkiv

Foto: FEI/Leanjo de Koster

Det var hårfina marginaler vid världscupdeltävlingen i dressyr i franska Lyon. Svenske världsfemman var drygt två tiondelar från pallen när han slutade fyra i fredagens kür och i och med det red hem 13 nya världscuppoäng.

Patrik Kittel kom till säsongens andra världscupdeltävling som ledare efter att ha vunnit premiären i Herning tillsammans med Touchdownn.

Vid torsdagens GP, som också var kval till küren, delade Kittel fjärdeplatsen med Frankrikes Pauline Basquin. Men när världscuppoängen skulle delas ut lyte sig fransyskan och tog hem tredjeplatsen just före Kittel, som stannade på procenten 80,610. Men det fanns de som ville se honom högre upp i prislistan; en domare hade Kittel som nummer ett och en annan domare hade honom som nummer två. Vann klassen gjorde tyske Frederic Wandres med procenten 83.415.

Men totalledningen den behöll Patrik Kittel och fortsätter att ta små steg mot vårens final som avgörs i Riyadh. Nästa deltävling i Västeuropeiska ligan rids i Stuttgart 15-19 november.

På söndagen rids världscupen i hoppning i Lyon. Henrik von Eckermann, Petronella Andersson och Wilma Hellström är hoppsvenskarna på plats vid franska stortävlingen Equita Lyon.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning i världscupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se tävlingen på FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt