Annons
Annons

Vinnande VC-premiär för Patrik Kittel och Touchdown

Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel inledde världscupen i dressyr på bästa möjliga sätt vid säsongspremiären i danska Herning. Tillsammans med Touchdown red han hem segern i lördagens inledande Grand Prix och följde upp med ännu en vinst i söndagens Grand Prix Kür. Dessutom plockade han ytterligare två vinster under helgen tillsammans med Galleria's Bohemian.

Det blev en riktigt lyckad helg för Patrik Kittel och mästerskapsstjärnan Touchdown i Herning. I lördagens Grand Prix red de ihop 75,152 procent vilket räckte till seger framför danskarna Andreas Helgstrand och Anna Kasprzak. Och på söndagen dansade ekipaget hem segern i küren efter en ritt som belönades med 84,065 procent. På andra och tredje plats var det återigen danskt, denna gång i form av Nanna Skodborg Merrald och Lone Bang Zindorff.

– Helgen har varit helt otroligt cool. Jag fattar inte så riktigt att jag faktiskt har gjort det, säger Patrik Kittel, som senast vann en världscupomgång i London 2017.
– Då var jag också helt överväldigad.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto landade på en 13:e plats i lördagens Grand Prix medan Caroline Darcourt knep 14:e platsen och hela svensktrion tog sig då vidare till söndagens kür dit de 15 bästa i lördagens klass kvalade. I küren blev det en 8:e plats för Tinne som red ihop 76,525 procent medan Caroline kom 12:a på 74,450 procent.

Under helgens tävlingar i Herning knep Patrik Kittel dessutom två förstaplatser i trestjärnig Grand Prix och Grand Prix Special med Galleria's Bohemian med två ritter som fick poängen 73,891 procent respektive 75,872 procent. Det blev därmed full pott för Patrik som gjorde fyra starter och vann samtliga.

– Fantastiska hästar verkligen som gått helt otroligt men det är också tack vare att jag har ett väldigt bra team runt mig, säger Patrik Kittel.

Nästa världscuptävling i dressyr blir i Lyon, Frankrike, den första helgen i november.

Lövstagrundade touren hade säsongspremiär

I Herning avgjordes också Lövsta Future Challenge International Dressage Tour. Touren startades av svenska Stuteri Lövsta och ger U25-ryttare möjlighet att tävla på internationella arenor och rids också i samband med världscupen i Amsterdam och Göteborg. Under premiärhelgen gick segern i både GP och Kür till Nederländernas Marten Luiten med sin Fynona.

Evelina Söderström och Cilantro var bästa svenska ekipage vid premiärhelgen för säsong 23/24 med Lövsta Future Challenge International Dressage. Bilden är tagen i samband med tourens stopp på GHS 2023.  

Foto: Roland Thunholm

Bästa svenska ekipage var Evelina Söderström och Cilantro som slutade sexa i både GP och Kür med 67,222 respektive 70,260 procent.

Tinne Vilhelmson Silfvén, grundare av Lövsta Future Challenge, är nöjd med helgens U25-klasser.

- Det är fantastiskt roligt att se att det är så stort intresse för vår tour. Det är verkligen hög nivå på både ryttare och hästar, de flesta av dem vi sett här idag är redan konkurrenskraftiga i internationell Grand Prix, säger hon.

Fullständiga resultat lördag Länk till annan webbplats.
Fullständiga resultat söndag Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt