Annons
Annons

Tia för musiken när Kittel säkrade dubbelseger

Patrik Kittel och Bonamour tog årets internationella segrar nummer två och tre i helgens GP och Kür i Ungern.

foto: Arkiv

Patrik Kittel och Bonamour var bästa ekipage vid helgens dressyrtävlingar i Budapest, Ungern. De vann lördagens Grand Prix och söndagens kür, där Patrik fick ett betyg han särskilt gillade.
– En tia på musiken och domaren skrev ” Heard it before, it is good and spot on”, det gillade jag, säger Patrik Kittel.

Det handlade om musiken med Billy Idol och var en del i att säkra ekipagets tredje internationella seger på fyra starter under 2023.

– Han var väldigt duktig. Tanken var lite att jag gärna ville rida en kür här om jag ska rida honom i någon världscup senare. Idag gick han väldigt fint och felfritt, säger Patrik Kittel.

Vinnarprocenten var 79.075 och den högsta poängen kom från danske Leif Toernblad som också var den som delade ut en tia för musiken.

– Det var dagens höjdpunkt. Och idag var poängen också jämna, det gillade jag också. I Grand Prix i lördags var det lite mer ojämnt, säger Kittel.

Han gick väldigt felfritt. Det var liksom åtta, på åtta, på åtta. Satte alla byten och gjorde mycket bra saker med kvalitet.

Känslan han fick igenom söndagens kürprogram var också finfin.

– Han gick väldigt felfritt. Det var liksom åtta, på åtta, på åtta. Satte alla byten och gjorde mycket bra saker med kvalitet. Han har fin passage och piaff.

Den trettonårige hingsten tävlas vidare av Patrik men är till salu. Nästa tävling på programmet för Kittel är världscuptävlingarna i Herning men vilka hästar det blir är inte helt klart.

– Jag har alla redo och anmälda så år vi se lite närmare vilken det blir, säger Patrik Kittel.

Tanken är att topphästarna Touchdown och Forever Young ska göra någon världscup där Herning och Lyon är de närmaste planerna.

Jag tycker hemskt mycket om honom. Jag har ridit honom sex eller sju veckor. Får jag honom att gå felfritt kan han gå med väldigt höga procent.

I Kittels stall finns också nu Bohemian, topphästen som slutade fyra på OS i Tokyo tillsammans med danska Cathrine Laudrup Dufour.

– Jag tycker hemskt mycket om honom. Jag har ridit honom sex eller sju veckor. Får jag honom honom att gå felfritt kan han gå med väldigt höga procent. Men saker går ju inte så fort med hästar. Det tar tid att lära känna dem. Att veta hur mycket ska jag värma upp, ska jag rida en extra gång på morgonen eller inte och ännu mer.

Precis som vinnarhästen i Budapest är Bohemian till salu men tävlas fortsatt av Kittel, närmast i de trestjärniga klasserna i Herning.

Resultat, Budapest, Ungern – internationell dressyr

CDI-WC, KÜR:

1) Patrik Kittel, Sverige, Bonamour, 79.075 procent
2) Morgan Barbancon, Frankrike, Sir Donnerhall II OLD, 77.145 procent
3) Nicolas Wagner Ehlinger, Luxemburg, Quarter Back Junior FRH, 75.825 procent

CDI-WC, GP:

1) Patrik Kittel, Sverige, Bonamour, 71.957 procent
2) Alexandre Ayache, Frankrike, Jolene, 71.217 procent
3) Alisa Glinka, Moldavien, Achen, 69.630 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt