Annons
Annons

Kür-vinst för Patrik Kittel i Hagen

Patrik Kittel och Forever Young under SM i dressyr 2023.

Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel har en fin helg i Hagen. På lördagen slog han till med vinst i Grand Prix Kür efter att på fredagen ha tagit två andraplatser i Grand Prix.

Sveriges Patrik Kittel har plockat flera placeringar i tysktäta startfält under helgens dressyrtävlingar i Hagen, Tyskland. På lördagen blev det seger i den fyrstjärniga Grand Prix Küren tillsammans med Forever Young HRH då ekipagets segerritt belönades med 81,665 procent. På andra plats kom tyska Fabienne Müller-Lütkemeier och Valencia AS som fick ihop 78,080 procent och trea blev Tysklands Bianca Nowag-Aulenbrock med Queolito på 77,595 procent.

Patrik dubbel GP-två på fredagen

Dessutom knep Patrik Kittel inte bara en utan två andraplatser i den fyrstjärniga Grand Prix-dressyren i Hagen på fredagen. I ena klassen tillsammans med Forever Young HRH och i den andra med Galleria's Bohemian.

I fredagens första Grand Prix-klass belönades Patrik Kittel och Forever Young HRH med 75,087 procent vilket räckte till en andraplats bakom tysken Frederic Wandres och Duke of Britain FRH som landade på 77,522 procent. På tredje plats var det också tyskt då Bianca Nowag-Aulenbrock och Queolito uppnådde 72,652 procent.

I nästa Grand Prix blev det på fredagen ännu en andraplats för Patrik, denna gång med Galleria's Bohemian. Bianca Nowag-Aulenbrock slog till med en förstaplats med Florine OLD på 74,804 procent och på tredjeplats var det återigen tyskt i form av Lisa Müller och Gut Wettlkam’s D’avie FRH som landade på 71,935 procent.

Tävlingarna fortsätter på söndagen.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats.
Startlistor och resultat Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt