Annons
Annons

Säkrade dubbeln efter superkänsla: ”Helt i chock”

Maria von Essen och Invoice säkrade en trestjärig drömdubbel i tyska Neustadt Dosse, där de vann både GP och GP Special.

Foto: Privat

Maria von Essen och Invoice följde upp fredagens GP-seger med att rida hem även GP Special vid de trestjärniga tävligarna i Neustadt Dosse, Tyskland. Och det med segermarginal med nästan två och en halv procent.
– Han var så, så fin. Helt galet, säger Maria efter succétävligen.

För att lotsa Invoice till seger på fredagen fick hon ta fram all den erfarenhet hon har efter knappt nio år tillsammans med sin stjärnhäst. Han har all kvalitet en dressyrhäst på toppnivå behöver men är också enligt sin ryttare ”en ganska het herre”. På lördagen satt allt.

– Idag var hade jag känslan alla letar efter. Det kändes som när man är hemma och tränar. Han var jättelugn och så ridbar, helt med mig. Jag är helt i chock, säger Maria von Essen.

Han har ju såna otroliga kvalitéer, men man ska ju temperera allt rätt och få ut det också. En så häftig känsla.

Med sina 75.255 procent var det inget tvivel om vilket ekipage som skulle överst på pallen. Med 72.787 var Fabienne Müller-Lütmeier och De Lavega från Tyskland klart distanserade.

– Det är ett program som passar honom väldigt bra. Det är mycket piaff och passage och de rörelserna fick vi till väldigt bra, där plockar han många poäng. Galoppdelen var väldigt bra också, lugn och avspänd.

De lämnar nu sin tredje internationella tävling med dubbla segrar, en av dem när dagsformen innebär kraft och energi i överflöd och en där lugnet fanns där mer naturligt från början.

– Han har ju såna otroliga kvalitéer, men man ska ju temperera allt rätt och få ut det också. Jag är glad att jag fick till det igår också när det var svårt, det gäller ju att jag vågar rida och göra mitt jobb. Idag på morgonen när jag red kände jag direkt att han var mycket lugnare och sen var allt bara en så häftig känsla, säger Maria von Essen.

De har alla en otroligt stor del i det här. De har hjälpt mig så mycket under alla åren.

Planen framåt är inte helt klar, helgens blågula dressyrstjärna ska hem och prata igenom den närmaste framtiden med sina tre tränare Kerstin André, Kyra Kyrklund och Cathrine Laudrup Dufour.

– De har alla en otroligt stor del i det här. De har hjälpt mig så mycket under alla åren. De har samma filosofi och betyder hur mycket som helst, säger Maria von Essen som just säkrat sin och Invoice första drömdubbel.


Resultat, Neustadt Dosse, Tyskland
Internationell dressyr, 3* GP Special :

1) Maria von Essen, Sverige, Invoice, 75.255 procent
2) Fabienne Müller-Lütmeier, Tyskland, De Lavega, 72.787 procent
3) Emma Kanerva, Finland, 71.489 procent
10) Sofia Möller, Sverige, Flawless, 67.213 procent
11) Sophie Fleming Tärnström, Sverige, 65.617 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ekipagets internationella resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt