Annons
Annons

Stark svensk insats i dressyrens nations cup i Aachen

Foto: Kim C Lundin

Tyskland var oslagbara när det kom till lagtävlingen i dressyr i Aachen. För Sverige blev det en fin femteplats.

Den prestigefyllda nationstävlingen i Aachen är en chans för lagledare att pröva sina laguppställningar för kommande mästerskap och med ett EM hägrande är det med extra varsamhet som förbundkapten Bo Jenå valde ut sitt lag.

Det blir tufft motstånd så klart, men det är så vi vill ha det. Det blir absolut spännande och ju närmre vi kommer höstens EM ju mer vill ju alla visa sig, sa Bo Jenå inför tävlingen.

Med lite spridda resultat där Therese Nilshagen stod för de allra högsta poängen blev det till slut en femteplats för laget, bara någon enstaka procent från fjärdeplatsen.

Therese Nilshagen red Dante Weltino till en femteplats i både Grand Prix och GP Special medan Patrik Kittel i procent bara var ett par steg bakom men i placering blev det lite större skillnad, han gick in på plats 12 respektive 13 i de två klasserna som räknades för laget.

Nyare ansikten i sammanhanget var Antonia Ramel och Johanna Due Boje som båda gjorde fina ritter men hamnade något längre ner i de individuella resultatlistorna.

Resultat nations cup Aachen 2023:

1. Tyskland, 468,285%
2. Danmark, 460,097%
3. Storbritannien, 459,756%
4. Nederländerna, 440,624%
5. Sverige, Johanna Due Boje/Mazy Klövenhöj, Antonia Ramel/Curiosity, Patrik Kittel/Forever Young HRH, Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD, 439,843%

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt