Annons
Annons

Patrik Kittel är svensk mästare i dressyr 2023

Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel dominerade tillsammans med stoet Forever Young HRH i seniorernas SM på Strömsholm.

Det var aldrig något snack om saken, Patrik Kittel hade kommit till Folksam Svenskt Mästerskap för att vinna och det var precis så det blev.

Tillsammans med det fantastiska stoet Forever Young HRH (ägare: Patrik Kittel och Arlette Jesper-Kohl) slog han till med två briljanta ritter i Grand Prix och GP kür, det blev 76,152 respektive 82,6 procent vilket gav honom en marginal på över 7 poäng ner till andraplacerade Tinne Wilhelmsson-Silfvén.

Efter tävlingen hyllar han sin häst, som uppträdde totalt avslappnad och cool utanför banan men under ritten visade hur mycket power hon besitter.

- Hon kallas Flo just för att man får ett sånt flyt när man rider henne. Det är precis så hon har gått nu på Strömsholm. Det är en häst med en enorm vilja och fantastisk karaktär. Hon är lugn men det roliga med henne är att hon kan vara lite bufflig så det blir en stor kontrast med hur hon är att rida.

Patrik Kittel-Forever Young 2 230604 RT

Patrik passade på att skippa kandaret och red båda klasserna på tränsbett, något som är tillåtet på nationell nivå men inte internationellt just nu.

- Jag tycker det är bra med kandar internationellt, men det är också väldigt bra i utbildningssyfte att rida på träns på nationellt. Jag tänkte varför inte, man får en annan kontakt och kan klura lite med olika saker. Hon går fantastiskt på båda så det är bara att njuta av situationen.

Det var det 10:e SM-guldet för Patrik, en siffra han är nöjd med.

- Det är bra med tvåsiffrigt, säger han glatt.

Utveckling för Tinne och Devanto

Tvåa i SM blev Tinne Wilhelmsson Silfvén med Devanto och hon är nöjd med hästens utveckling.

- Han har skött sig helt fantastiskt den här helgen. Det är faktiskt den första tävlingen jag gör utan ett enda bytesfel. Han kan bli lite exalterad och glömma mig ibland men nu var han jätteduktig, säger en väldigt nöjd Tinne.

Därefter följde en duell om bronset mellan Caroline Darcourt och Emma Jönsson, där den sistnämnde till slut knep den åtråvärda medaljen.

- Det här slår ju verkligen allt, att få rida det här ärevarvet med Patrik och Tinne kändes verkligen stort, säger Emma Jönsson efter tävlingen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt